Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Reykjavik image

Reykjavik

Reykjavik
IJsland
Laidbackfool

Het spookhuis

Eindelijk naar IJsland, het land had ik denk ik al 10 jaar op mijn bucketlist staan. Op het vliegveld aangekomen bleek dat we een uur vertraging hadden, ach dat is ook de charme van het vliegen. Helaas werd dit 2,5 uur vertraging…
We laten de pret niet drukken door een beetje vertraging toch??? Hell no!!

Aangekomen in Reykjavik hadden we voor de avond gelijk een noorderlicht tour geboekt. We moesten dus nog opschieten ook want door alle vertragingen hadden we nog maar een uur om ons naar het hotel te begeven. Zonder een hap gegeten te hebben dus direct op weg naar het noorderlicht. Met een Aziatische dame en een Mexicaanse Amerikaan gingen we op pad opzoek naar het o zo bijzondere noorderlicht. Onze gidsen brachten ons bij een verlaten huis in the middle of nowhere.
Het huis zag er nogal spooky uit! Dit kwam vooral omdat er overal poppen lagen over de vloer waar hoofden vanaf zijn gerukt en half in brand lijken te zijn gestoken.
Na een 2 uur wachten zagen we dan toch iets wat op noorderlicht moest lijken. Het viel ons een beetje tegen omdat het met het blote oog heel moeilijk te zien was. Zo snel als het kwam was het ook weer weg…

Omdat we toch alleen maar stonden te blauwbekken vroeg één van de twee gidsen of we het verlaten huis in durfden te gaan. Rita en de aziatisch dame gingen niet mee waardoor ik alleen met de gids en de Mexicaan ging. overal vond kapotte bedden en enge plekjes. De gids vertelde dat ze poppen die hier overal liggen van de één op de andere dag waren gekomen. De enige pop die wel intact was lag op het bed waar niemand kon komen op zolder. De vloer om het bed is namelijk ingestort. Het bizarre is dat deze pop er na 3 dagen ineens niet meer was. Haunted house nummer 1!!