IJsland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Auto huren in IJsland

IJsland


IJsland is een fijn land om met je eigen huurauto of camper te verkennen.
De 1 is een bijna compleet geasfalteerde weg die helemaal rondom het eiland loopt.
Vanaf de rondweg zijn genoeg kleinere wegen naar mooie en uitzonderlijke plekken die over het algemeen heel goed staan aangegeven. Naar de pareltjes buiten de gebaande paden is het vaak wel ven zoeken, maar met een goede voorbereiding thuis en een goede routekaart kom je heel erg ver.
De wegen zijn prachtig, soms wat eenzijdig, maar ik kan hier heel erg van genieten!

Wanneer je buiten het hoogseizoen in IJsland bent is het wel goed om de conditie van de wegen vooraf goed te bekijken. Dit kan op de site van de IJslandse ANWB: www.road.is. Hier vind je de meest actuele info over de conditie van de weg en of hij al is opengesteld of sneeuwvrij is! (ook mogelijk is dit op te vragen via dit telefoonnummer:1777)

Verder is het belangrijk dat je een goede wegenkaart hebt (navigatie niet perse nodig..), Zorg voor een reservewiel in goede conditie en materialen om hem eventueel te kunnen vervangen, en in de winter is een sneeuwschep en een sleeptouw erg handig om bij te hebben, zo ook proviant en water.

Let op of je op B-wegen mag komen van de verhuurder, want als dit niet het geval is en je krijgt pech, heb je kans dat je erg lang kan wachten op hulp... Sluit ook een luxe verzekering af bij je huurauto, want de basisdekking vergoed meestal alleen schade door aanrijding of vandalisme. De kans op alleen al steenslag is erg groot en er zijn maar weinig toeristen die zonder schade hun huur auto weer inleveren. Zonder de extra verzekering kun je de hoofdprijs betalen voor dit soort kleine schades!