IJsland

Activiteiten

Activiteiten

De natuur vormt de grootste toeristische attractie van IJsland. Het land is uniek waar het gaat om de vele werkende vulkanen, lavavelden, geisers, gletsjers, watervallen en hete zwavelbronnen waarin men soms een bad kan nemen. Het toerisme is zich nu redelijk aan het ontwikkelen, maar desondanks zijn alle natuurgebieden (nog) vrij toegankelijk. Nederlanders komen er vooral voor sportieve vakanties, zoals wandelen, fietsen, met terreinauto's rijden en paardrijden op de beroemde inlandse paarden: de IJslanders.


Paardrijden

Naar het eiland gebracht door de eerste kolonisten is dit kleine, stoere IJslandse paard uniek door zijn vijf gangen en door zijn buitengewone bereidwilligheid. Zowel voor de IJslanders zelf als voor toeristen is het een geweldige ervaring om eens op de rug van een rasechte IJslander te zitten. De paarden dragen met gemak een volwassene. De comfortabele tölt en telgang zijn de gangen waar het paard zo populair mee is geworden.


Vissen

Buitengewoon helder water in een magnifieke omgeving hebben IJsland jarenlang de status van vissersparadijs bezorgd. Daarom is het een verrukkelijke en verfrissende ervaring om een zomervakantie lang de vele mogelijkheden te ontdekken om in de IJslandse rivieren op zalm en forel te vissen. De visser kan optimaal genieten: de rust, de zuivere en verkwikkende lucht, het uitbundige en gevarieerde vogelleven, en tenslotte de unieke schoonheid van het land.
Het land beroemd zich erop de beste zalmrivieren ter wereld te hebben en laten buitenlandse 'amateurs' meegenieten. Forel kan ook op veel plaatsen worden gevangen, zowel in meren als in rivieren. Ook het diepzeevissen wordt steeds populairder.


Sneeuwscooteren

Zowel in de zomer als in de winter kan op vele plaatsen deze 'wintersport' worden uitgeoefend. In de winter is het bijna overal mogelijk, terwijl in de zomer veelal tochten over de vele gletsjers georganiseerd worden. Voorafgaand aan zo'n tocht zal het te doorsteken terrein met behulp van een vliegtuig worden gecontroleerd op gevaarlijke plekken, zoals brede scheuren. Vervolgens wordt met behulp van GPS (satelliet navigatie systeem) de tocht onder uiterst deskundige leiding gemaakt.


Vogelverkenningen

Op veel plaatsen worden tochten georganiseerd voor de liefhebbers van de vele vogelsoorten, die het land rijk is. Met name in de Westfjorden en rond met meer Mývatn is deze verscheidenheid enorm. Bij een aantal van deze gespecialiseerde tochten wordt u tussen de diverse gebieden met een vliegtuig vervoerd, om zoveel mogelijk van het IJslandse vogelleven te kunnen bewonderen
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
54
Geplaatst op
29 Dec 2007
Land
Categorie
Overig
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.