IJsland

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Bláa Lónid is een ongeëvenaard wonder der natuur, een meer met zuiver, geothermisch mineraalrijk zeewater midden in een lavaveld. De temperatuur van dit zilte water loopt van 36 tot 62 graden Celsius. Het is een ongeëvenaarde ervaring, die u beslist niet mag missen en die u nog lang zal heugen! Deze 'parel van Reykjanes' is niet alleen de meest bezochte bezienswaardigheid van dit schiereiland, maar is tevens één van de mooiste attracties die IJsland te bieden heeft.
Door toeval ontdekte een zwemmer dat het water een heilzame werking had voor de chronische huidziekte psoriasis. Wetenschappelijke studies in de afgelopen jaren hebben deze gezondheidsversterkende werking bevestigd. Kuurbaden alleen hebben meer effect, dan uitsluitend UVB, maar de combinatie van die twee behandelingsmethodes is het meest indrukwekkend. Na 4 weken is praktisch iedereen gaaf, al is het resultaat in de eerste week het grootst. Daarna gaat het wat minder snel.
IJsbergenmeer Jökulsárlón

Een 160 meter diepe gletsjer lagune, waarin prachtig gevormde ijsbergen ronddrijven. Ze hebben ongeveer een jaar nodig om de open oceaan te bereiken. De 1.000 jaar oude gigantische brokken lijken met roet besmeurd te zijn, net als de gletsjertong zelf. In werkelijkheid gaat het om modder, die door het grondijs wordt weggedrukt en opgestuwd. De ijsbergen hebben de meest ingewikkelde en indrukwekkende vormen en verkleuren van vuil zwart via diverse schitterende blauwsoorten naar doorzichtig.
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
63
Geplaatst op
29 Dec 2007
Land
Categorie
Overig
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.