IJsland

Fotografie en film

Gaat u ervan uit dat u veel meer foto’s zult nemen dan u van plan bent. IJsland is zeer fotogeniek en door het wisselende weer ziet het land er steeds weer anders uit.
Indien u nog filmrolletjes gebruikt, kunt u die het beste thuis aanschaffen. Foto-, dia- en videofilmpjes zijn duur op IJsland. En nogmaals, neemt u vooral niet te weinig mee: de ervaring heeft geleerd dat u vaak tekort komt. Bij het fotograferen voldoet 100 of 200 ASA in de meeste gevallen.
Het is ook handig om reservebatterijen en –accu’s bij u te hebben. Een winkel is meestal ver uit de buurt als plotseling blijkt dat de batterij van uw toestel leeg is. In Reykjavík is ook digitale opslagmedia te koop, maar u betaalt relatief veel. Buiten de hoofdstad is de beschikbaarheid zeer beperkt.
Wilt u de batterijen van uw digitale camera opladen, houdt er dan rekening mee dat er niet overal een stopcontact bij de hand is.


De spanning is in IJsland dezelfde als bij ons: 220 Volt/50 Hz. Ook de stopcontacten zijn overal hetzelfde (met uitzondering van enkele oude IJslandse gebouwen). Indien noodzakelijk is vaak bij de receptie een omzetkabeltje aanwezig.Vulkanisch zand is fijn en scherp. Een stofkwastje met blaasbalgje is dan ook een nuttig attribuut. Wees voorzichtig in de buurt van hete bronnen, waar de zwaveldampen niet bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van de lens.
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
51
Geplaatst op
29 Dec 2007
Land
Categorie
Overig
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.