Oostland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Droomlocatie aan een Oostfjord

Oostland,
IJsland


Toegegeven, het is een stukje rijden en buiten de gebaande paden op IJsland, maar dan heb je ook een fantastische locatie om enkele dagen te verblijven. Ik heb het over Eskifjordur, een dorp aan de gelijknamige fjord aan de uiterste oostkust. Je komt er door vanuit Egilstadir, de grootste 'stad' in het oosten, verder naar het oosten te rijden over weg 92 via Reytharfjordur. 17 kilometer na dit dorp kom je uit in Eskifjordur. Het is een idyllische plek met de kenmerkende rode houten vissershuisjes en een romantisch vissershaventje.

Guesthouse en vakantiehuisjes Mjóeyri

Je kunt er prima logeren in het guesthouse (een mooi typisch IJslands roodgeschilderd houten huis uit de vorige eeuw met een heel vriendelijke gastvrouw), of neem een huisje met eigen douche en toilet dat er naast is gebouwd. Sauna en hot pot (in een vissersboot!) zijn gratis beschikbaar. Je kunt er ook boten huren om op de fjord te varen en er worden diverse excursies aangeboden.

Restaurant Randulff's Seahouse
Op korte afstand van het guesthouse, waar je niet kunt eten, is een bijzonder en authentiek restaurant: een omgebouwd vissershuis uit de vorige eeuw. Ooit was het het verblijf en tevens werkplaats van haringvissers. Hun verblijf is nu op de bovenverdieping als museum ingericht, d.w.z. in authentieke staat gehouden. De laarzen staan nog bij het bed, de vissersjassen hangen nog aan een spijker aan de muur. Op de benedenverdieping is het restaurant, waar je heerlijk vis kunt eten zoals ingelegde haai en gedroogde schelvis als voorgerecht. Maar ook moderne vis- en vleesgerechten. Een belevenis om hier eens te dineren. Het restaurant is open van juni t/m augustus van 17-21 uur.

Informatie
Mjóeyri is het hele jaar geopend.
Adres: Strandgata 120, Eskifjordur
E: mjoeyri@mjoeyri.is
W: [url="www.mjoeyri.is" target="_blank"]www.mjoeyri.is[/url]
T. +354 4771247