Noordland Oost Reviews

9

Categorie: Regio

Noordland Oost

sidonius was hier op 2014-07-31

De Diamanten Route is een niet-toeristisch en uitstekend alternatief voor de bekende Golden Circle, en wat mij betreft veel mooier. Deze route vind je in het noordoosten. Je kunt de route beginnen bij de waterval Godafoss, ten oosten van Akureyri aan de hoofdweg R1. Neem de afslag links naar weg 85 richting Husavik. Dit is een leuk plaatsje en een goede uitvalsbasis voor walvistochten. Vervolg de 85 tot aan Asbyrgi en breng een bezoek aan het mooie bezoekerscentrum van het nationaal park Vatnajokull. Neem vervolgens de onverharde weg nr 864 en je rijdt door het onwaarschijnlijk mooie maanlandschap van dit nationale park, met aan je rechterhand de canyon van de rivier de Jokulsá. Hier vind je een aantal spectaculaire watervallen, waarvan de Dettifoss de grootste is, tevens de grootste waterval van Europa. Onwaarschijnlijk zijn de kleuren van de verschillende steensoorten die je hier aantreft, en de diepte van de canyon. Veel toeristen zul je hier niet aantreffen. Om je Diamant Circle af te maken sla je bij aankomst op de R1 rechtsaf richting Namaskard en Myvatn met de spectaculaire geothermische velden en Kraflakrater. In Myvatn is een heerlijk alternatief voor de beroemde maar zeer commerciele Blue Lagoon.....de themische baden van Myvatn. Met de Diamanten Route heb je Ijsland in een notendop, en buiten de gebaande paden. Een 4x4 is niet nodig, maar af en toe hobbelt de onverharde weg wel wat. Geen probleem voor avonturiers.
Spectaculaire watervallen
Schitterend landschap
Weinig toeristen
Je klunt dicht bij de watervallen komen
Fotogeniek gebied

De route is af en toe wat hobbelig
review geplaatst op 2017-01-30 Door sidonius.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie