Dimmuborgir visum

Als je op reis gaat naar Dimmuborgir, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Dimmuborgir nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Dimmuborgir heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Dimmuborgir bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Dimmuborgir overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Dimmuborgir gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Dimmuborgir

Beste foto's & tips van Dimmuborgir

'512725' door dennisenroel '512725' door dennisenroel

IJslandDimmuborgir

IJslandDimmuborgir

Duistere burchten in.

dennisenroel

Je kan het de IJslanders niet kwalijk nemen dat ze het gebied Dimmuborgir - in de directe omgeving van het Mývatn-meer - vroeger voor een trollendorp hebben aangezien. Je hoeft maar om je heen te kijken om de gelijkenis te zien. Dimmuborgir is in feite een verzameling lavasteenformaties, waarvan er verschillende veel weg hebben van een gebouw. Zo zijn er de kerkachtige 'Trollakirkja' en 'het gat'. Je kan hier verschillende wandelingen maken, variërend van 15 minuten tot enkele uren. Wikipedia vertelt er het volgende over: Dimmuborgir is een natuurreservaat op noord IJsland bij het Mývatn dat zich kenmerkt door zeer grillige en grote rotsformaties die bestaan uit vulkanisch gesteente dat ontstond bij vulkanische uitbarstingen van ongeveer 3000 jaar geleden. Het afgekoelde lava lag waarschijnlijk op een zachte onderlaag, en toen die eenmaal was weggespoeld stortte het lavadak in.

'446765' door sidonius '446765' door sidonius

IJslandDimmuborgir

IJslandDimmuborgir

Pseudokraters

sidonius

In het meer van Myvatn zie je zogenoemde pseudokraters, die overigens op meer plekken in IJsland voorkomen. Pseudokraters lijken door hun vorm op gewone kraters, maar ze hebben geen kraterpijp die toegang geeft tot een onderliggende magmakamer. Pseudokraters ontstaan wanneer lava of hete as tijdens een vulkaanuitbarsting een waterbekken of waterhoudende grond (moeras, ijs) bedekt. Het water onder de hete lava of as in het bekken verdampt, maar kan doordat het is afgesloten niet weg. Daardoor neemt de druk enorm toe en baant de oververhitte stoom zich uiteindelijk met een explosieve kracht een weg omhoog, waardoor er een wal of ring van aarde ontstaat. Een pseudokrater wordt ook wel een schijnvulkaan genoemd (wiki).

'533041' door Trude '533041' door Trude

IJslandDimmuborgir

IJslandDimmuborgir

Dimmuborgir

Trude

Dimmuborgir betekent; donkere burcht, en bestaat uit grillige lavarotsen met daartussen tal van kleine voetpaadjes en berkenboompjes. Dimmuborgir maakt deel uit van een groter lavaveld, dat waarschijnlijk zo'n 2000 jaar geleden is ontstaan door uitbarstingen van een indrukwekkende rij kraters.

Laat kaart zien