IJsland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

IJsland image

TIP: plan je eigen reis!

IJsland
Europa
Charita

TIP: plan je eigen reis!

Altijd als wij met z'n vier'tjes op vakantie gaan (papa, mama, Jiro en ik) willen we het liefst zo afgelegen mogelijk overnachten, zo min mogelijk toeristen tegenkomen en alle mooiste plekjes bekijken. Als je een georganiseerde reis maakt en met een grote bus een paar hotspots bekijkt kost je dat handen vol geld en heb je een strak schema,... Daar zijn wij allevier niet zo gek op, eigenlijk hebben we daar zelfs stiekem een hekel aan.... Hoe doen wij het?

Toen begin 2015 IJsland eens gingen verkennen kwamen we oog in oog te staan met de harde natuur, je leert wel wie de baas is op het grote vulkanische eiland, de natuur. Niet zo gek als je bedenkt dat het hele eiland is ontstaan door vulkanen. Wij hebben een heel rondje gemaakt, en dat in hartje winter, wat een avontuur!! Dat hebben we allemaal te danken aan moeders! Ongeveer 9 maanden van tevoren hebben we een plan in ons hoofd, mama is druk bezig met het uitzoeken van de reis, googled heel het internet plat en leest alle reisverslagen over dat land. De auto wordt gehuurd bij een verhuurbedrijf. Dan maakt mama een schema in Excel. Daarin staan de dagen dat we er zijn, hoeveel kilometer we gaan rijden, waar we overnachten en wat we onderweg allemaal moeten zien. Zo rijden we meestal op een dag zo'n 200-500 kilometer, ons motto is namelijk dat we na de vakantie wel weer eens kunnen uitrusten, je bent er immers maar kort.

Eenmaal aan de reis begonnen werken we de hele planning af, van begin tot eind, zo zie je alle hotspots en kan je de overvolle, toeristenbussen die je tegenkomt lekker uitlachen! (:

Ik kan me overigens wel voorstellen dat als je op leeftijd bent dat een bustour wel fijn is hoor, dan kan je toch nog op vakantie!

Foto's

cb7b9.jpg
cb7b9.jpg
Charita
86b34.jpg
86b34.jpg
Charita
b1398.jpg
b1398.jpg
Charita