Ulster foto's & tips

'331121' door noiram '331121' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giant's Causeway

noiram

In het noorden van Noord Ierland vind je aan de kust deze wonderlijke rotsformatie, die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen. Allemaal zijn ze 4, 6, of 8-hoekig. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland. De legende gaat dat een Ierse reus een pad door de zee (causeway) naar Schotland bouwde om met zijn Schotse tegenhanger te vechten. Vandaar de naam Giant's Causeway.

'205190' door carla '205190' door carla

IerlandUlster

IerlandUlster

Glenveagh np

carla

Locatie : Glenveagh National Park -- De wilde schoonheid van deze bergen vormde voor ons èèn van de hoogtepunten van onze reis in Noord ierland. De mooie heide begon mooi iedere dag meer in bloei te komen en dat tegen de mooie berg-ruggen op, is gewoonweg een fantastisch gezicht !!! Het National Park van Glenveagh is bijna 16.500ha groot en omvat niet alleen de mooie vallei met daarin "lough Veagh" maar ook de "Poisoned Glen", een moerasachtige vallei die omgeven is door spectaculaire rotsen. het park biedt bescherming aan de grootste kudde edelherten van het land. Na een stevige wandeling aangekomen aan het "Glenveagh Castle" wat weer ligt aan de zuidelijke oever van 'Lough veagh'. ( bekijk 'm GROOT )

'360145' door noiram '360145' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Ierse Kust

noiram

De Ierse kust is lekker ruig en nodigt uit tot veel fotograferen. We deden er een dag over om de honderd kilometer af te leggen van Cushendal naar Bushmills. Steeds weer een prachtig uitzicht, dus: stoppen!

'519215' door Renee212 '519215' door Renee212

IerlandUlster

IerlandUlster

Overnachten in...Kill

Renee212

Ben je aan het rondreizen door het graafschap Donegal en op zoek naar een leuke plek om te overnachten? Dan is Killybegs zeker een aanrader! Het dorpje ligt iets ten oosten van de kliffen van Slieve League en heeft de grootste vissershaven van Ierland. Je kunt prima overnachten in het Bayview Hotel in een kamer met uitzicht op de haven. De pub van het hotel is erg gezellig en je kunt er heerlijk eten. www.bayviewhotel.info

'363918' door noiram '363918' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Groene kust route

noiram

De 300 KM lange Causeway kustroute in Noord-Ierland wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste kustroutes van Europa. Hij loopt van Belfast langs de noordelijke kust via Cushendun en Bushmills naar Londonderry. Deze foto is gemaakt in de buurt van Cushendun, een heerlijk slaperig stadje onderweg!

'301111' door adventuresa '301111' door adventuresa

IerlandUlster

IerlandUlster

Keltisch kruis

adventuresa

een aantal graven en een kerk in de middle of nowhere...foto gemaakt in county mayo,ik weet niet meer precies waar.maar sommige oude graven zijn 'mooi' gebleven.celtic cross altijd mooi vind ik,waar dan ook in ierland.

'339066' door noiram '339066' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Carrick-a-Rede

noiram

Noord-Ierland is een aantrekkelijke bestemming. Naast een bezoek aan de interessante stad Belfast maakten we een autorit naar de spectaculaire noordkust. We zagen het natuurwonder de Giants Causeway en de veel gefotografeerde Carrick-a-Rede touwbrug. Deze foto is genomen vanaf het wandelpad naar deze touwbrug.

'519588' door itenz13 '519588' door itenz13

IerlandUlster

IerlandUlster

Torr Head met gezicht

itenz13

Om bij Torr Head te komen moet je even van de prachtige Causeway Coastal route langs de Noord-Ierse kust af, het is bijna het meest noordelijke punt van dit land. Vroeger was het o.a. een uitkijkpost, schepen die de Atlantische Oceaan overstaken waren hier zo’n beetje het laatst zichtbaar, belangrijke informatie voor verzekeraar Lloyds of London. Het uitzicht bij goed weer is schitterend, je kan Schotland (op iets meer dan 20 km afstand) zien met het Kintyre schiereiland. De meest zuidwestelijke punt hiervan (Mull of Kintyre) werd door Paul McCartney en zijn Wings ineens wereldberoemd gemaakt met hun hit in 1977. Er is een kleine parkeerplaats onderaan de heuvel, bij goed weer kan je het geluk hebben daar een mobiele koffieshop met de slogan 'Far out Café: Last coffee before Scotland' aan te treffen. Een van de locals had twee ketels met water op een gasstelletje in de kofferbak van zijn auto staan en verkocht verder ook allerlei cakejes en wat fruit uit eigen tuin.

'334189' door noiram '334189' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Carrick-a-Rede...touw

noiram

Al vanaf zo'n drie eeuwen geleden hebben zalmvissers bruggen aangelegd op deze plek in het noorden van Noord-Ierland aan de Causeway Coast. De huidige brug, getest tot 10 ton, is in 2000 gebouwd met de hulp van lokale klimmers en abseilers. Hij overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Hoewel nog nooit iemand van de brug is gevallen, is het al herhaaldelijk voorgekomen dat bezoekers de terugweg niet durfden af te leggen en per boot van het eiland moesten worden gehaald. Ik durfde gelukkig wel heen en weer terug, maar doordat het ding zo wiebelt, is het een hachelijke onderneming!

'337997' door carla '337997' door carla

IerlandUlster

IerlandUlster

Ireland's magic harp

carla

Traditionele Ierse muziek : genieten in de vele pubs van Keltische songs en folksmuziek. Natuurlijk is het land ook bekend om de moderne muziek die voortgebracht is door wereldsterren, zoals Sinéad O'Conner, Bono (U2), Van Morrison en Dolores O'Riordan (the Cranberries). The Ireland's magic harp In the misty hills of Ireland A long, long time ago, There lived a lovely Irish lass Who loved her father so. One day he went to fetch some wood, But he did not soon return, And so his loving daughter's heart Was filled with great concern. She searched for him throughout the day, And when a fog came in She wept, for she was fearful They would never meet again. Then suddenly, a little band Of leprechauns came by. They all were very saddened To hear the lovely maiden cry. They asked if they might have a lock Of her long and golden hair, Then tied the silken strands across A crooked limb with care. It was a magic harp they'd made, And when the maiden touched each strand, The music led her father home Across the misty land. And to this day the harp remains A cherished symbol of The blessings of the hearth and home The Irish dearly love

'379883' door noiram '379883' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Groene kustweg

noiram

Heerlijke rustige weg langs de kust, een eind ten noorden van Belfast. De uitzichten onderweg zijn fantastisch als je naar het noorden rijdt. Steeds wil je weer ergens stoppen om de omgeving goed in je op te nemen!

'355593' door noiram '355593' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giants Causeway

noiram

De Giant's Causeway is een rotsformatie aan de mooie ruige noord-oostkust van Noord-Ierland (Bushmills), die bestaat uit zo'n 40.000 basalt-zuilen, waarvan een deel op de voorgrond van de foto te zien is. De formatie staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland.

'351607' door noiram '351607' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Causeway kustlijn

noiram

De 300 km lange Causeway kustroute in Noord-Ierland wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste kustroutes van Europa. Hij loopt van Belfast langs de noordelijke kust via Cushendun en Bushmills (van de whisky!) naar Londonderry. Op de foto een van de mooie kijkjes op de kustlijn waarvoor je onderweg alsmaar wilt stoppen.

'356087' door noiram '356087' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Belfast, Falls Road

noiram

In Noord Ierland zijn tijdens de Troubles (de gewelddadige ruzie tussen Protestanten en Katholieken vanaf de jaren zestig tot het akkoord in 1998)) honderden mensen omgekomen. De vijf meter hoge muur aan de Falls Road in Belfast die de katholieke wijk scheidt van de protestante wijk, staat er nog altijd. Er zijn een paar openingen, waardoor verkeer tussen de twee wijken mogelijk is. Niemand hoeft meer een omweg via het 'neutrale' centrum te maken. De poorten staan inmiddels al jaren permanent open, maar bij ongeregeldheden gaan ze gewoon weer op slot! Volgens welzijnwerkers in Belfast zijn er genoeg jongeren met weinig toekomstperspectief te vinden voor een hernieuwd conflict. Veel van hen zijn opgegroeid met de verhalen over The Troubles het conflict wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. De rellen van vroeger worden geromantiseerd en sommigen voelen het als een gemis er niet bij te zijn geweest. Tijdens de protestante Oranjemarsen in juli kan het er weer heftig aan toe gaan...

'301386' door adventuresa '301386' door adventuresa

IerlandUlster

IerlandUlster

'palmtree'

adventuresa

Wie zegt dat Ierland geen palmbomen heeft?Welk soort palmboom het is weet ik niet,maar ze staan er wel.Deze foto genomen op een wandeling net buiten Killybegs richting het strand.

'364707' door noiram '364707' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Belfast, Shankill Roa

noiram

De strijd tussen katholieken en protestanten werd niet alleen gevoerd door elkaar met bommen te bestoken, grote parades te houden en te bekvechten in het parlement. Er werden ook grote muurschilderingen aangebracht. Die zijn vooral te vinden in het westen van Belfast, rond Shankill Road (Protestant deel) en Falls Road (Katholiek deel) die van elkaar worden gescheiden door een muur van soms wel zes meter hoog. Er zijn openingen dus verkeer over en weer is mogelijk, maar bij ongeregeldheden kunnen de hekken hermetisch dicht! Op de foto een kijkje op Shankill Road.

'381972' door noiram '381972' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giant's Causeway

noiram

De Giant's Causeway in het noorden van Noord Ierland is een natuurverschijnsel waar vele toeristen op af komen. Een groot gebied direct aan het water bestaat uit 6- en 8-kantige basaltblokken van verschillende hoogte. De legende gaat dat de Ierse reus Fionn mac Cumhaill (Finn McCool) een pad door de zee (causeway) naar Schotland bouwde om met zijn Schotse tegenhanger Benandonner te vechten.

'359470' door noiram '359470' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

1000 kleuren groen

noiram

Van Ierland wordt wel gezegd dat het het land is van 1000 kleuren groen. Dat is echt niet voor niks want wat een fantastische groene uitzichten hebben we gezien! Dit zijn de hellingen in de buurt van Cushendall in de provincie Antrim, N.-Ierland.

'381668' door noiram '381668' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Glenariff Waterfall

noiram

In Noord Ierland is heel veel mooie natuur te vinden. Deze waterval vind je gewoon tijdens een boswandeling bij het kleine plaatsje Glenariff in de provincie Antrim.

'362036' door noiram '362036' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

School's Out!

noiram

Deze Ierse meisjes in Belfast vinden het heel gewoon om een schooluniform te dragen. In ons land is er af en toe discussie over, maar het lijkt er niet op dat het hier zal worden ingevoerd!

'511825' door carla '511825' door carla

IerlandUlster

IerlandUlster

Golden Eagle Project

carla

Het Nationale Park van Glenveagh is een natuurgebied in de Derryveaghbergen, en in het park bevindt zich ook het kasteel van Glenveagh, dat uitziet over een prachtig meer (Loch Ghleann Bheatha). Het park biedt verder een verscheidenheid van soorten, flora en fauna, waaronder één van grootste hertenpopulaties in Ierland. Het park is ook het tehuis van het Golden Eagle Project. De adelaar is uitgestorven in Ierland. Doel van het project is de adelaar weer in te voeren in Ierland.

'331070' door noiram '331070' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Belfast, mural

noiram

Toen in 1968 ‘the Troubles’ tussen de katholieken en protestanten uitbraken, gingen sommige kunstenaars hun verzet tegen deze onrusten uiten of de partij waar ze voor stonden steunen door middel van schilder- en graffitikunst op de muren van Belfast. Deze vond ik heel bijzonder door het jongetje..

'393742' door noiram '393742' door noiram

IerlandUlster

IerlandUlster

Giant's Causeway

noiram

Een enorme verzameling zes- en achtkantige basaltzuilen vormen samen de Giant's Causeway in het noorden van Noord Ierland. Het behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een van de drukst bezochte toeristische trekpleisters van het land.

'301682' door adventuresa '301682' door adventuresa

IerlandUlster

IerlandUlster

Oude boot

adventuresa

Zo worden er hier en daar wel eens oude dingen aan de kant gezet....op een van mijn wandelingen net buiten het dorpje Killybegs kwam ik deze 'afgedankte' boot op trailer tegen.