Limerick

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limerick image

Flitsbezoek aan Limerick en King Jonh's Castle

Limerick
Ierland
Zuidermark

Flitsbezoek aan Limerick en King Jonh's Castle

Het is september 2013 en onderweg van Killarney naar Miltown Malbay stoppen we in Limerick. We zijn benieuwd naar het King John’s Castle en sowieso als je in Ierland bent, moet je een keer in Limerick geweest zijn toch? We willen graag het plaatsje zien waar de term Limerick vandaan komt.

Aangekomen in de “stad” zoeken we als eerst een parkeerplaats. Het verkeer is hier vrij druk maar een parkeerplaatsje vinden we snel. In het centrum vinden we een VVV en we scoren er een plattegrond van Limerick. King John’s Castle is niet zo ver, dus we gaan lopen. Het is leuk om hier door de straatjes te lopen, de gebouwen zijn (in dit deel van de stad) nog Iers authentiek en we lopen langs St. Mary’s Cathedral, wat ook een prachtig gebouw is, maar we hebben vandaag geen tijd om teveel te bezichtigen in Limerick, we gaan meteen door naar King Jonh’s Castle.

Bij het kasteel aangekomen, is dit een indrukwekkende vertoning (Het glazen gebouw wat op de binnenplaats van het kasteel is gebouwd is wel afgrijselijk). We hebben natuurlijk al wat foto’s op Google bekeken, maar het ligt prachtig aan de rivier de Shannon. Het kasteel is vooral mooi te bezichtigen vanaf de andere kant van de rivier, en een wandeling langs de rivier is de moeite waard. Hierlangs is ook allerlei informatie op borden te lezen over de “Nederlandse” verovering van Limerick door Willem van Oranje.

In het kasteel zelf doen we een (verplichte) self guided tour. We vinden het interessant om over de historie van Limerick, Ierland en uiteraard over King John te lezen. Ook zijn er acteurs die zich voordoen als historische figuren die ook wat kunnen vertellen over het kasteel. Bovenin één van de torens heb je ook nog een mooi uitzicht over een deel van Limerick.

Nadat we het kasteel bekeken hebben, wandelen we nog wat door het centrum van Limerick en het verbaast ons nog hoe groot het winkelaanbod is hier in dit stadje van ca 50.000 inwoners. We doen hier onze kerstinkopen (ja, het is nog vroeg) en gaan dan weer op zoek naar de auto. We hebben niet zoveel tijd om de rest van dit stadje te bekijken, maar we hebben het idee dat we de hoogtepunten grotendeels wel gezien hebben.

Foto's

ae8f6.jpg
ae8f6.jpg
Zuidermark
ae8f6.jpg
ae8f6.jpg
Zuidermark
86763.jpg
86763.jpg
Zuidermark
86763.jpg
86763.jpg
Zuidermark
86763.jpg
86763.jpg
Zuidermark