Kilkenny foto's & tips

'500283' door pkoelewijn '500283' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Parliament street

pkoelewijn

Na het beklimmen van de Round Tower bij de kathedraal is het "shopping time" geworden. Winkels vind je volop in de High Street. In het verlengde daarvan, de Parliament Street staan de biervaten op de stoep. De felle kleuren contrasteren enorm met de grijze stenen van kerken, kastelen en kloosters.

'504557' door pkoelewijn '504557' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Smaken verschillen

pkoelewijn

De High Street van Kilkenny is een gezellige en kleurige winkelstraat. Veel panden zijn geschilderd in een fris blauw of rood kleurtje. Deze winkelketen, die kleding vermaakt en repareert, heeft het wel heel bont gemaakt. De winkel is in elk geval niet te missen.

'500346' door pkoelewijn '500346' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Kasteel

pkoelewijn

Het Kilkenny Castle is de belangrijkste attractie van Kilkenny en behoort tot de beroemdste kastelen van Ierland. De Long gallery heeft een glazen dak. Vergeet ook niet het Design Centre te bezoeken dat tegenover het kasteel ligt. Hier kun je de mooiste spulletjes kopen, aardewerk, wollen kleding etcetera....

'504462' door pkoelewijn '504462' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Diana

pkoelewijn

In de tuin van het kasteel van Kilkenny trof ik Diana aan , de godin van de jacht ( Artemis op zijn Grieks). Ze was, zo te zien, haar boog en haar hert kwijtgeraakt. En nu de tip: Aan de overkant van de straat met die paarse banier aan de gevel is het Kilkenny Design Centre en daar kun je op jacht naar prachtige dingen ( met euro's of de creditcard). Wollen kleding, keramiek en zomeer.

'500257' door pkoelewijn '500257' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Round tower

pkoelewijn

In Kilkenny staat de St Canice kathedraal die het bezoeken waard is. De kathedraal staat op een heuvel ,die je met deze trap beklimt, en heeft een round tower die je kunt beklimmen ( 1 VAN DE 2 ROUND TOWERS DIE JE IN IERLAND KAN BEKLIMMEN, DUS GRIJP JE KANS) Round towers waren vaak meer dan 30 meter hoog en verrezen tussen de 10e en 12e eeuw op verschillende kloosterterreinen. Deze klokkentorens deden tevens dienst als schuilplaats of opslagplaats voor waardevolle manuscripten. De ingang was soms wel 4 meter boven de grond, dus alleen met een ladder te bereiken. Je ziet hier net de poes oversteken, dus hopelijk wordt de foto niet verwijderd....

'504500' door pkoelewijn '504500' door pkoelewijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Tuttig treintje

pkoelewijn

Je ziet ze steeds meer, overal op de wereld, die tuttige treintjes om je in een tuttig tempo, voorzien van tuttig commentaar een stad rond te leiden. Maar ja, denk ik dan, niet iedereen is goed ter been....Vroeger zaten de invaliden in donkere kamertjes weg te kwijnen. Enfin, dit treintje in Kilkenny stopte bij het Rothe House, een fraai koopmanshuis waarin een klein museum is gevestigd met archeologische vondsten.(PS: Het model van het treintje lijkt geinspireerd door Thomas the tank engine ennuh .... als ik niet meer op eigen benen een stad kan bezichtigen, blijf ik thuis. maar ja, ik heb mijn fotoboeken en Columbus).

'547404' door reysigers '547404' door reysigers

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Verrast door dit...aa

reysigers

Als we Kilkenny binnen rijden, worden we meteen verrast door dit aanblik. Op een strategische hoogte bevindt zich het Kilkenny Castle. Het kasteel bestaat al meer dan 8 eeuwen en door deze eeuwen heen zijn er veel toevoegingen en wijzigingen aan het kasteel aangebracht. Dit is de reden van de complexe structuur en verschillende architectonische stijlen die het kasteel nu heeft. Van oorsprong is het een Anglo-Normandische stenen kasteel. Een bezoek aan dit prachtige kasteel met haar tuinen is zeker de moeite waard!

'530794' door marjolijn '530794' door marjolijn

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Hekserij

marjolijn

In Ierland is een pub nooit ver weg, en hetzelfde geldt voor een sterk verhaal. Deze oude pub in Kilkenny was ooit van Alice Kyteler, bankiersdochter en -vrouw. Alice werd maar liefst vier keer weduwe van een rijke man, en dat leidde tot geruchten over vergiftiging en hekserij. Waarheid, jaloezie? wie zal het zeggen. Alice wist uiteindelijk de dans te ontspringen en naar Engeland te vluchten, maar haar dienstmeisje vond de dood op de brandstapel. Alice is nooit meer teruggezien in de Kyteler's Inn, wel een zwarte kat.....

'538833' door reysigers '538833' door reysigers

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Tussen de Jacobskruid

reysigers

Ierland is een prachtig golvend land en heerlijk om met een auto rond te toeren. Zo op een smal landweggetje ontmoeten we deze koeien. Ze staan hier tussen het Jacobskruid en een ander bruin gewas. Wat over is snoepen ze van. Niet van het Jacobskruid, dat is erg giftig

'549233' door Hans4U '549233' door Hans4U

IerlandKilkenny

IerlandKilkenny

Als toerist...onopval

Hans4U

Als je je als toerist onopvallend door Kilkenny wilt bewegen, kies dan niet deze fiets...al is 'ie wel prachtig! Overigens kan je Kilkenny makkelijk te voet doen.