Galway vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Galway

Beste foto's & tips van Galway

'542555' door JoshuaX '542555' door JoshuaX

IerlandGalway

IerlandGalway

Verborgen Nationaal..

JoshuaX

Ierland kent zes Nationale Parken, waarvan er één echt een soort van geheim is. De Burren is een gigantisch karstlandschap, een gebied onder Galway dat 250 km2 beslaat. Een vrij klein deel van dat gebied (in het zuidoosten) is tot Nationaal Park benoemd, daar waar dit speciale landschap het meest tot de verbeelding spreekt. Het is echter praktisch onvindbaar, het staat bizar genoeg werkelijk nergens aangegeven................en dat vind ik dan weer geweldig!! Ik heb vooraf ergens van een Ierse website een routebeschrijving gehaald die me uiteindelijk de juiste weggetjes aangaf. Enkele geparkeerde auto's en een informatiebord bij een wegverbreding gaven aan dat we op de plaats van bestemming waren, de Mullaghmore Crossroads, niet meer dan een kruising van een verhard weggetje en een onverhard pad. Dit is het beginpunt van alle wandelingen door het Nationale Park de Burren. Ongelooflijk en tof! Je loopt hier dan ook zonder enig andere wandelaar in de nabijheid. Op de foto zie je hoe je over dit werkelijk bizarre karstlandschap met zijn diepe sleuven moet manoevreren. Een wandelstok is daarbij geen overbodige luxe, want het is ook nog eens aardig glad. Dit is de Lough Avalla Farm Loop wandeling die over het enorme terrein van een boer loopt, recht door de Burren, een afwisselende wandeling door sprookjesachtig bemost bos, langs karstkliffen en over karstsleuven. De boer is zo aardig aan het begin van de route de wandelstokken neer te zetten. En daar komt ie dan voor degenen die nog naar Ierland willen en dit bijzondere fenomeen niet willen missen: Vanuit het plaatsje Colofin rijdt je naar Kilnaboy. Daar neem je net voor de kerkruïne het weggetje (de L1112) naar rechts, er staat een zéér klein bruin bordje met 'trailheads' erop. Na 5 km op dit smalle weggetje kom je ineens langs de informatieborden waar ook plek is voor een vijftal auto's. Daar beginnen de 8 uitgezette wandelingen, waaronder de hiervoor beschreven wandeling.

'381833' door Gert Hilbink '381833' door Gert Hilbink

IerlandGalway

IerlandGalway

Vuurtoren Ierland

Gert Hilbink

Een enigzins bewerkte foto van een vuurtoren in Ierland in de buurt van Galway. Is eigenlijk al een foto van 1,5 jaar geleden maar wil hem toch graag laten zien en beoordelen.

'274188' door mmlvriends '274188' door mmlvriends

IerlandGalway

IerlandGalway

Typisch iers

mmlvriends

Op deze foto zie je toch wel een typisch Iers landschap: de bekende stenen muurtjes die je overal in Ierland langs de wegen ziet (opgestapeld zonder cement), de mooie kleur groen van het landschap, de zee op de achtergrond en een (keltisch) kruis op de voorgrond.

Laat kaart zien