Galway foto's & tips

'542555' door JoshuaX '542555' door JoshuaX

IerlandGalway

IerlandGalway

Verborgen Nationaal..

JoshuaX

Ierland kent zes Nationale Parken, waarvan er één echt een soort van geheim is. De Burren is een gigantisch karstlandschap, een gebied onder Galway dat 250 km2 beslaat. Een vrij klein deel van dat gebied (in het zuidoosten) is tot Nationaal Park benoemd, daar waar dit speciale landschap het meest tot de verbeelding spreekt. Het is echter praktisch onvindbaar, het staat bizar genoeg werkelijk nergens aangegeven................en dat vind ik dan weer geweldig!! Ik heb vooraf ergens van een Ierse website een routebeschrijving gehaald die me uiteindelijk de juiste weggetjes aangaf. Enkele geparkeerde auto's en een informatiebord bij een wegverbreding gaven aan dat we op de plaats van bestemming waren, de Mullaghmore Crossroads, niet meer dan een kruising van een verhard weggetje en een onverhard pad. Dit is het beginpunt van alle wandelingen door het Nationale Park de Burren. Ongelooflijk en tof! Je loopt hier dan ook zonder enig andere wandelaar in de nabijheid. Op de foto zie je hoe je over dit werkelijk bizarre karstlandschap met zijn diepe sleuven moet manoevreren. Een wandelstok is daarbij geen overbodige luxe, want het is ook nog eens aardig glad. Dit is de Lough Avalla Farm Loop wandeling die over het enorme terrein van een boer loopt, recht door de Burren, een afwisselende wandeling door sprookjesachtig bemost bos, langs karstkliffen en over karstsleuven. De boer is zo aardig aan het begin van de route de wandelstokken neer te zetten. En daar komt ie dan voor degenen die nog naar Ierland willen en dit bijzondere fenomeen niet willen missen: Vanuit het plaatsje Colofin rijdt je naar Kilnaboy. Daar neem je net voor de kerkruïne het weggetje (de L1112) naar rechts, er staat een zéér klein bruin bordje met 'trailheads' erop. Na 5 km op dit smalle weggetje kom je ineens langs de informatieborden waar ook plek is voor een vijftal auto's. Daar beginnen de 8 uitgezette wandelingen, waaronder de hiervoor beschreven wandeling.

'381833' door Gert Hilbink '381833' door Gert Hilbink

IerlandGalway

IerlandGalway

Vuurtoren Ierland

Gert Hilbink

Een enigzins bewerkte foto van een vuurtoren in Ierland in de buurt van Galway. Is eigenlijk al een foto van 1,5 jaar geleden maar wil hem toch graag laten zien en beoordelen.

'274188' door mmlvriends '274188' door mmlvriends

IerlandGalway

IerlandGalway

Typisch iers

mmlvriends

Op deze foto zie je toch wel een typisch Iers landschap: de bekende stenen muurtjes die je overal in Ierland langs de wegen ziet (opgestapeld zonder cement), de mooie kleur groen van het landschap, de zee op de achtergrond en een (keltisch) kruis op de voorgrond.

'361193' door noiram '361193' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Connemara

noiram

Onze reis door Ierland eindigde in de streek Connemara. Het is een ruig en zeer afgelegen deel van Ierland. Enkele kleinere steden maar vooral kleine dorpen waarvan de inwoners hun kostje bij elkaar scharrelen door middel van schapenteelt en een beetje visserij. De streek is arm maar qua natuur is het er erg mooi! Het weer geeft een goed sfeerbeeld...over het algemeen was het nat en grijs.

'558827' door manuele '558827' door manuele

IerlandGalway

IerlandGalway

Connemara

manuele

Connemara NP belichaamt voor mij helemaal wat ik van Ierland verwachtte : groen, heuvelachtig, heidelandschappen en weiden met stenen muurtjes .. Het vormt het romantische hart van het noordwesten van county Galway; een mooi en woest landschap, heerlijk om in te wandelen, met de ketens van de Maunturk Mountains en zijn Twelve Bens als hoogste punten van de regio. Verder westelijk tref je de typische Connemara landschappen aan : uitgestrekte veenmoerassen, woeste bruine heuvels en ontelbare kleine meertjes, met daartussen de kleine, witte cottages. Bezienswaardig : Killemore Abbey (momenteel echter in renovatie) en het enorme landgoed Ashford Castle (momenteel een hotel) dat een heel mooi park heeft, een valkerijschool, een gezellige taverne waar je een high tea kan nuttigen én heel erg leuke portiers :-)

'113466' door jjmeijer '113466' door jjmeijer

IerlandGalway

IerlandGalway

Cliffs of Mohair

jjmeijer

Hier houdt Ierland op!

'390981' door Talindto '390981' door Talindto

IerlandGalway

IerlandGalway

Kylemore Abbey

Talindto

Kylemore kasteel werd gebouwd als een prive-woning voor de familie van Mitchell Henry, een rijke arts uit Londen, wiens familie in de textielproductie was uit Manchester, Engeland. Hij verhuisde naar Ierland, met zijn vrouw, Margaret, kocht het land rond de abdij en werd een politicus, en was ook een MP voor County Galway 1871-1885. Het landgoed van de Henry's nadat hij terugkeerde naar Engeland, werd verkocht aan de hertog en hertogin van Manchester in 1909, zij woonden er enkele jaren, voordat ze gedwongen om het huis en het terrein als gevolg van gokschulden te verkopen. In 1920 kochten de Ierse Benedictijnse nonnen kasteel en werd de abdij gesticht omdat ze werden gedwongen om te vluchten uit Ieper, België tijdens Wereldoorlog I. (Uit Wikipedia)

'541019' door sidonius '541019' door sidonius

IerlandGalway

IerlandGalway

Straatmuzikanten in..

sidonius

Galway is een levendige universiteitsstad en het centrum van de Iers (Gaelic) sprekende gebieden in het westen. Het heeft een prachtige ligging tussen de Lough Corrib (meer) en de Galway Bay. De rivier de Corrib loopt door de stad, die de toegangspoort is naar de ruige streek Connemara. Galway heeft een Latin Quarter, een studentenwijk waar je volop café's, terrasjes, leuke winkelstraten en vooral ook straatmuzikanten aantreft. Ga je naar west Ierland, dan is Galway zeker een bezoek waard.

'423962' door HansHermans '423962' door HansHermans

IerlandGalway

IerlandGalway

Ben Bulben

HansHermans

De enige tafelberg die Ierland rijk is, namelijk Ben Bulben, gelegen in het graafschap Sligo. Hij behoort samen met de Croagh Patrick tot de bekenste bergen in Ierland.

'357740' door noiram '357740' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Connemara

noiram

Voor de mensen die niet van de drukke toeristische plaatsen houden is Connemara een heel geschikte streek in Ierland. In dit gebied is de natuur nog onaangetast en zijn de wegen nog hobbelig en smal. Het is een kale streek met veel rostplateaus met daartussen allemaal soorten plantjes. Heel veel meertjes zorgen toch voor een mooi afwisselend landschap.

'359498' door noiram '359498' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

My Goodness!

noiram

Guinness is het meest getapte biermerk in Ierland. Je moet er van houden, ik vind het niet erg lekker. Op de valreep een bier-themafoto van een reclame-uiting op de gevel van een Ierse pub in de plaats Clifden, Connemara.

'541148' door sidonius '541148' door sidonius

IerlandGalway

IerlandGalway

De haven van Galway

sidonius

Galway is een levendige universiteitsstad in het westen van Ierland.Het centrum ligt aan de rivier de Corrib die van Lough Corrib naar zee stroomt. Hoewel het westen een dunbevolkt, ruig en authentiek deel van Ierland is, is deze stad modern en swingend. Door de vestiging van high techbedrijven heeft de stad een boost gekregen. Het havengebied is mooi met kleurige huizen en een fraaie wandelroute langs de rivier (Long Walk).

'358280' door noiram '358280' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Rust

noiram

In de zeer rustige streek Connemara in het westen van Ierland werden we tijdens een autorit langs de kustlijn verrast door dit mooie baaitje. Een schelpenstrand, rotsachtig kustlijntje en een enkel bootje. We zagen er geen mens toen we even pauzeerden hier!

'337778' door noiram '337778' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Music...

noiram

Music was my first love and it will be my last Music of the future and music of the past to live without my music it would be impossible to do in this world of troubles my music pulls me through! (John Miles) Op deze muurschildering van de Sally Long's Pub in de studentenstad Galway in Ierland zijn nogal wat grote sterren te herkennen; Michael, Tina Bono, Mick, Brian.. Voor hen is muziek hun eerste liefde!

'407245' door noiram '407245' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Wat nou..?

noiram

Op de buitenmuur van een kroegje in Galway kwam ik deze muurschildering tegen. De Google vertaler brengt geen uitkomst, maar het heeft iets te maken met "verboden" en "vrouwen"....

'277086' door mmlvriends '277086' door mmlvriends

IerlandGalway

IerlandGalway

Kylemore

mmlvriends

Een paar kilometer voorbij het plaatsje Letterfrack ligt Kylemore Abbey, een prachtig kasteel. Bij dit kasteel hoort dit prachtige kerkje. Ook kun je de prachtige victoriaanse tuin bekijken, die is echt de moeite waard.

'129173' door miquda '129173' door miquda

IerlandGalway

IerlandGalway

Op weg naar Galway...

miquda

Op weg naar Galway....welke kant nou op??

'287058' door mmlvriends '287058' door mmlvriends

IerlandGalway

IerlandGalway

Dunguaire

mmlvriends

Het Dunguarie Castle ligt prachtig aan de mooie Kinvarra Bay in County Galway. Het is een (vrij) klein, gerestaureerd kasteel, maar vooral de ligging maakt het heel aantrekkelijk.

'277083' door mmlvriends '277083' door mmlvriends

IerlandGalway

IerlandGalway

Spooky!

mmlvriends

Deze oude vervallen landhuis kwamen we tijdens onze rondreis door Ierland tegen. Het zou best een mooi decor zijn voor een griezelfilm, het zag er best wat "eng" uit, maar dat heeft ook weer zo zijn charmes.

'539366' door aticketto '539366' door aticketto

IerlandGalway

IerlandGalway

Galway

aticketto

Het lijkt op deze foto wel avond (rond zonsondergang) maar het was gewoon midden op dag toen het even slecht werd en een beetje regende. Een kleine 2 uur later zaten we op het terras van de zon te genieten. Dat is Ierland ten voeten uit.

'383740' door noiram '383740' door noiram

IerlandGalway

IerlandGalway

Connemara

noiram

De provincie Connemara in het westen van Ierland kenmerkt zich door een mystiek heuvellandschap, met haar grillige kustlijn, pittoreske vissersplaatsjes en verlaten zandstranden. Het gebied is zeer dunbevolkt en op veel plaatsen wordt hier nog het "Gaelic´, de oude ierse taal gesproken.

'559093' door manuele '559093' door manuele

IerlandGalway

IerlandGalway

Vissersdorp

manuele

Onderweg naar de Cliffs of Moher, volgden we de Westatlantic Road, en passeerden we dit vissersdorpje waar ik de naam niet meer van weet. Het was erg klein maar prachtig gelegen in een baai van de oceaan. De Westatlantic Road (of Wild Antlantic Way) is de langste kustroute ter wereld en laat je genieten van de ruige westatlantische Ierse kust, een prachtige trip langs torenhoge kliffen, levendige dorpjes, verborgen stranden en baaien. Je volgt de wendingen van de kust vanuit het noordelijkste puntje van het land, Malin Head, langs de eenzame vuurtoren Fanad Head tot de weidse klippen van Slieve League, langs de Surfkust (Mullaghmore en Downpatrick Head), de Baaienkust (tussen Mayo en Galway), de Klippenkust (Cliffs of Moher en Aran Islands), en de 5 grote schiereilanden om tenslotte de Zuidkust te bereiken. Wij hebben er maar een klein stukje van kunnen doen, maar die korte trip smaakt naar nog veel meer Ierland!

'175436' door louise47 '175436' door louise47

IerlandGalway

IerlandGalway

Cliffs of moher

louise47

Een stuk van de cliffs of moher we hadden geluk dat het mooi weer was die dag, er was nog een meneer die nu na 5 jaar pas voor het eerst een duidelijke foto kon maken.

'558739' door manuele '558739' door manuele

IerlandGalway

IerlandGalway

Keltische hoogkruizen

manuele

Eén van de dingen die ik absoluut wilde zien in Ierland, waren de typische Keltische (hoog)kruizen .. en of we ze gezien hebben :-) Een Keltisch kruis is een Latijns kruis met een cirkel rond het snijvlak van kruisbalk en kruispaal; het is het karakteriserend symbool van het Keltische christendom en is een samenvoeging van het christelijke kruis met een heidens zonnewiel. Het Keltische kruis is ontstaan tijdens de periode van de kerstening van Ierland en Groot-Brittanië, in de 5de en 6de eeuw N.C. Hoewel in sommige landen het Keltische kruis een politieke symbool is geworden, bv bij extreemrechtse en racistische groeperingen, wordt het kruis in Ierland nog altijd gezien als een symbool van de Ierse nationaliteit. (Wikipedia) Je vindt ze terug op vele grote en kleine kerkhofjes, sommige heel oud, zoals de hoogkruisen in het dorpje Kilfenora, in het graafschap Clare, anderen van iets recentere datum. De kruisen op de foto stonden op een kerkhofje bij een verlaten en half vervallen kerkje in een dorpje in Connemara. Het kerkhofje lag er erg sfeervol en sereen bij in het late avondlicht ..