Dublin Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ieren herkennen Dublin niet

Gepubliceerd: 18 nov 2009
0

Zou jij Amsterdam herkennen als onze bekende trekpleisters worden verwijderd van de foto? De Ieren zijn namelijk niet zo sterk in het signaleren van hun eigen hoofdstad. Maar liefst een kwart is in de war en ziet Dublin aan voor Amsterdam.

Ruim een kwart (28%) van de Ieren zegt Amsterdam te zien wanneer hen een foto van Dublin wordt getoond. Daarmee blijkt dat de Ieren niet zo sterk zijn in hun kennis over hun eigen stad.

Onderzoek

Hotels.com, een website voor online hotelboekingen, deed onderzoek naar stedenkennis en daar kwamen verrassende feiten uit naar voren. Het bedrijf onderzocht of mensen hun hoofdstad nog steeds herkennen, zelfs als de bekende toeristische trekpleisters uit de foto’s worden verwijderd.

Kennis eigen stad

Uit de resultaten blijkt dat de Duitsers naast de Ieren ook moeite hebben in het onderscheiden van hun eigen hoofdstad. Slechts iets meer dan de helft van de Duitse ondervraagden herkende Berlijn, nadat het parlementsgebouw uit de foto geshopt was. De Spaanse ondervraagden deden het niet veel beter; slechts 58% herkende zijn eigen hoofdstad Barcelona nadat de Sagrada Familia uit de foto verwijderd werd.

Opmerkelijk

De Britten maakten het overigens wel erg bont. Zelfs reizigers uit Frankrijk en Duitsland herkenden Londen eerder dan de Britten zelf. De Fransen scoorden met 98% het beste, de Duitsers volgden met 87%, en de Britten bleven steken op 83%.

Symbool stad

Alison Couper, Communications Director bij Hotels.com vertelt: ‘Het is interessant om te zien hoe belangrijk een toeristische trekpleister of symbool eigenlijk is voor de herkenning van een stad. Sommige buitenlandse reizigers herkennen steden zelfs beter dan de inwoners van het land zelf.’

Daag jezelf uit!

Denk jij dit beter te kunnen? Daag jezelf uit door je stedenkennis te testen en doe mee aan de quiz op Hotels.com.


Foto door:aussie1962.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ierland artikelen
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
Dublin: 3 favoriete kroegentochten

06 okt 2016, De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg o...

0
Reisnieuws
Hond ontdekt in bagage

30 okt 2009, De douane op het vliegveld in Dublin deed wel een hele bijzondere ontdekking. Op de scanner zagen ze op een levende chihuahua in de handbagage verstopt.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.