Dublin image
Dublin image Dublin image

Dublin

Reviews

Dublin
Ierland
Jcjlinders

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Ierland Dublin
De Powerscourt waterval ligt een half uur rijden ten Zuiden van Dublin. Het is de hoogste waterval van Ierland en glijdt als een sluier 121 meter van een hoge rots. Het is echter de hele omgeving waarin de waterval zich bevindt, die dit echt een uitzonderlijk mooie plek maakt. Duizenden varens, beboste hellingen, rotswanden, een klein riviertje en grote rotsblokken met mooie vormen rondom de poel onder aan de waterval. De waterval ligt op het Powerscourt Estate, waar ook de meer toeristische Powerscourt House & Gardens onderdeel van uitmaken. Maar deze plek is puur natuur, ligt 6 kilometer verderop en is erg rustig. Bijna alle toeristen beperken zich tot de House & Gardens. Je kunt hier een korte wandeling langs het riviertje maken, tussen de bomen, langs vele varens, met zicht op de lange sluierwaterval tussen de boomtakken door. Via keien in het riviertje kun je al springend oversteken als je zin in een avontuurtje hebt. Daarna de rotsblokken onder aan de waterval beklimmen en kijken hoe het water ver boven je naar beneden komt vallen. Het is eenvoudigweg genieten van deze verrassende en bijzondere plek die je niet op zo'n Estate verwacht.
Stad
 • hoogste waterval van Ierland
 • schitterende omgeving rond waterval
 • Goed bereikbaar vanuit Dublin
 • Beperkte wandelmogelijkheden
Review geplaatst op 2016-09-28
8
Ierland Dublin
roos was hier 15 Mar 2018
Deze herfst ben ik met mijn vriend naar Dublin geweest. Op maandag vlogen we heen op zaterdag terug. Met Ryan air is dit heel voordelig en snel. De grote highlights zijn zeker de moeite waard. Hier onder een aantal leuke plekken waar we toevallig tegenaan liepen: In het Trinity college: in de Science galerie een indrukwekkende tentoonstelling was over geweld. Als je aan het einde van de O'connel straat iets door loopt kom je bij 'the hugh lane- dublin city gallery, de moeite waard als je van moderne kunst houdt en gratis. Een dag de stad uit: ga naar Bru na Boinne met een georganiseerde busreis vanuit de stad. Ten midden van het boeren land ligt newgrange, een 3000 jaar oude tombe en niet voor niets wereld erfgoed. Als je tijd hebt om een dagje de stad uit te gaan, zou ik dit doen. Het Irish Museum of Modern Art( naast de kilmainham goal), ook als je niet van kunst houdt is dit gratis te betreden gebouw de moeite waard, het oud veteranen rusthuis is een prachtig paleis achtig gebouw ten midden van een romantisch park en tuin. The Beer Market is een leuk speciaal bieren cafe waar je ook kunt eten en tafelvoetbal kunt spelen. Hit is te vinden op 13 High Street vanaf het centrum gezien voorbij christ church cathedral.
Stad
 • goede combi van lekkere cafe's en cultuur.
 • duur
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ierland Dublin
Van de Europese hoofdsteden is Dublin toeristisch gezien nog een redelijk ondergeschoven kindje. Dat komt wellicht omdat je je ook niet direct bezienswaardigheden voor de geest kan halen wanneer je aan de stad denkt. Dit vind ik tegelijkertijd de grootste charme. Wanneer je hierheen gaat, heb je waarschijnlijk niet meteen een helder plan voor ogen. Daardoor ga je maar gewoon de sfeer proeven. En die laatste twee woorden zijn kernwoorden bij een stedentrip naar Dublin. Sfeer: Authentiek Iers, gezellig, een sfeer voor levensgenieters. Proeven: Net als de Ieren kun je jezelf te buiten gaan aan de alcohol. Ik bezocht de Jameson distilleerder en deed daar een proeverij. Ook de Guinness brouwerij is te bezoeken en er zijn honderden pubs waar je de Guinness je goed kan laten smaken. Hier is het goed toeven wanneer je van het goede leven houdt, maar ook cultureel gezien is er wat te ontdekken. Mooie kerken, Ierse stoofschotels en fish and chips en (wat ik één van de hoogtepunten vond) de bibliotheek van Trinity College. Waanzinnig mooi! Net een bibliotheek uit Harry Potter. Hier ligt ook het wereldberoemde Book of Kells. Dublin is wat mij betreft echt een aanrader en een goed alternatief voor de bekendere steden als Parijs, Londen en Rome!
Stad
 • Gezellige dorps karakter
 • Authentieke Ierse sfeer
 • De bibliotheek van Trinity College is subliem
 • Een stad voor levensgenieters
 • Het weer zit niet altijd mee
Review geplaatst op 2016-09-21