Dublin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veelzijdig Dublin

Dublin,
Ierland


Met ruim een miljoen inwoners is Dublin veruit de grootse stad van Ierland. En de stad bied genoeg voor een hele leuke stedentrip en laat je vooral niet tegenhouden door het wisselvallige weer. Mocht er weer eens een typisch Iers buitje vallen dan heb ik de volgende tips;

Guinness Storehouse
De beroemdste brouwerij van Dublin heeft zijn deuren geopend voor publiek. Ze hebben een prachtige tour uitgestippeld in het historische pand uit 1904. Op de bovenste verdieping kun je genieten van een groot glas Guinness en heb je waanzinnig uitzicht over de stad.

Musea in Dublin
Er zijn genoeg musea in de Ierse hoofdstad.Bezoek het Nationaal Museum wat zich in een schitterend gebouw bevind of geniet van de National Gallery of Ireland met zijn fantastische Europese en Ierse kunst. Of het Trinity College met het beroemde Book of Kells.

Kerken en Kathedralen
Bezoek de vele prachtige kerken maar vergeet vooral de Saint Michan’s Church niet. Het orgel is een van de oudste die nog in gebruik is maar het hoogteput bevind zich onder de grond. In de grafkelders van de kerk liggen meerdere gemummificeerde lichamen van mensen die door de eeuwen heen onder de kerk zijn bijgezet.

Temple-Bar
Natuurlijk mag een bezoek aan dit uitgaansgebied ,dat zich in het oude middeleeuwse centrum bevind, niet ontbreken. Prachtige pubs (deze zijn stuk voor stuk al het bekijken waard) zorgen voor een goed stukje muziek, lekker eten en natuurlijk veel pints.