Dublin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stedentrip Dublin? ga uitwaaien in Howth

Dublin,
Ierland


Op je stedentrip Dublin kun je heerlijk uit gaan waaien aan de kust in vissersdorp Howth. Het ligt maar tien kilometer van Dublin centrum op een schiereiland met dezelfde naam: Howth.
Het is gemakkelijk te bereiken. Neem de DART, een snelle stadstrein [metro eigenlijk] vanaf Dublin centrum. Een retour kost €4.70 vanaf Connolly Station, Tara Street of Pearse Station. Iedere 15 minuten gaat er een trein en 25 minuten later stap je uit uit bij de haven van Howth. Alternatief is de bus die ieder half uur gaat, lijn 31 vanaf Connolly Station en ook lijn 31B die doorrijdt naar het eindpunt van het schiereiland, Howth's Summit, vanwaar je bijvoorbeeld via trails langs de kustlijn en kliffen terug kunt wandelen naar de haven. Bustickets koop je in de bus, denk eraan wisselgeld gereed te houden.

Howth is een mooi, rustig en wat slaperig vissersdorp. Het heeft een station, haven, leuke winkeltjes en goede restaurants. Vanuit de East- en de West-Pier heb je een schitterend uitzicht op het nabijgelegen eiland Ireland's Eye, de kliffen van Balscadden Bay en op de vuurtoren. Bekijk hoe de vissers hun vangst van de dag binnenhalen en direct verkopen aan de viswinkels en restaurants (goede visrestaurants!), zie de zeehonden in de haven die best dichtbij de wal komen soms. Bewandel Balscadden Road (voorbij de East Pier) welke leidt tot het schrijvershuisje Balscalden Cottage en vergeet daar niet te genieten van het magnifieke uitzicht over Dublin, Howth en de zee. Wandel richting het westen over de kliffen en bekijk Howth Castle en geniet van het uitzicht op Ireland's Eye. Achter de West Pier ligt Claremont Bay, een klein zandstrandje dat met goed weer intensief gebruikt wordt. En op zondag vindt er een Boerenmarkt (Howth Cottage market) plaats.
Heb je meer tijd dan kun je een boot nemen naar het nabijgelegen eiland Ireland's Eye om vogels te spotten, er is een vogelreservaat, of om een hele of halve dag met een vissersboot mee te gaan.

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Stedentrip Dublin? ga uitwaaien in Howth"

 • profile image comment
  Door Lauraschepens• geplaatst op 29 Jun 2013 | 08:52:30

  Leuke tip! Ik ga over een paar weken naar Dublin en ben zeker van plan howth te bezoeken!

  Bericht aangepast op 16:55:09
 • profile image comment
  Door Zanzibar• geplaatst op 19 Jun 2013 | 12:21:40

  dat vissen lijkt me zeker wel wat!

  Bericht aangepast op 16:33:31
 • profile image comment
  Door Yvette83• geplaatst op 13 Aug 2013 | 20:59:14

  Nog een leuke tip; net voorbij Howth ligt het schattige Malahide Castle. Een echt kasteel is het niet, meer aan landhuis met torentje, maar wel erg mooi gelegen met een tuin er bij. Je komt hier met dezelfde DART trein maar moet bij een knooppunt overstappen. De moeite waard voor een bezoekje.

  Overigens is in Howth ook een hele goede ijswinkel. Bij deze ijszaak kun je oa Guinness ijs kiezen! In Billy Connolly's World Tour of England, Ireland and Wales komt dit onder andere ook aan bod!

  Bericht aangepast op 04:24:39