Dublin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

God hotline

Dublin,
Ierland


Ik heb zeer lang moeten zoeken en diep moeten graven om mijn serie `locals in (een hoger) gesprek' te kunnen afronden. Ik heb zelfs gekeken of ik iets met sport of muziek zou kunnen doen... tevergeefs! Dit de enige foto die m.i. een beetje volstaat.

Het gebed wordt door christenen vaak gezien als ‘praten met God’. Het is één van de belangrijkste activiteiten in het leven van een christen. Er zijn geen vastgestelde regels waaraan men zich moet houden. We moeten komen zoals we zijn.

Het hart is belangrijk, dat moet gericht zijn op God. Het gaat niet om de woorden of de gebaren die men maakt. Dat maakt misschien wel indruk op mensen, maar het gaat erom dat God ziet dat we oprecht zijn. De woorden zijn niet zo van belang als ons hart maar oprecht is naar God.
Net als Jezus bidden christenen soms geknield, soms staand en soms met het gezicht naar de grond.
Soms bidden we voor de problemen in onze eigen leven, soms voor die van anderen. Het kan ook zijn dat we bidden dat mensen God mogen leren kennen. In ons gebed danken we God wel altijd voor wie Hij is! (Bron: http://www.ontdekjezus.nl/bidden.html)