Ierland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ierland image

De stad Dublin.

Ierland
Europa
Lizatjj

De stad Dublin.

25/06/2010

Vandaag gingen we een dagje naar Dublin. We namen eerst een Engels ontbijt, waarna we rustig aan naar Dublin vertrokken. We namen de DART in het statiom van Dun Loaghaire, 5 minuten van het hotel. Tegen 11u30 stonden we in het centrum. Eerst gingen we van de halte Connolly naar Grafton street, dé winkelstraat, zonder auto's, van Dublin. Daarna liepen we door naar St Stephen's Green. Dan gingen we richting Henry Street, waar er een marktje was, maar jammer genoeg waren we te laat. We besloten om die morgen te doen en nu eerst naar Jameson Destillery te gaan, dé wiskeybrouwer van Ierland.
Daarna gingen we eten, in Porterhouse, in Parliament Street. Het was een typisch Iers gebouw en het zat er redelijk vol. Het was lekker maar lawaaierig om te eten. Gelukkig was het gezellig-lawaaierig.

Na het eten namen we de DART terug naar Dun Loaghaire.

26/06/2010

We namen de trein rond 11u richting Tara Street, het centrum. We stapten richting Temple Bar, waar we de bookmarket tegenkwamen. We snuisterden er tussen de oude boeken en liepen dan verder in Temple Bar, tot we dé Temple Bar tegenkwamen. We gingen er binnen, we moesten het toch eens van vanbinnen gezien hebben. We zagen verschillende delen in het oude Ierse gebouw en gingen uiteindelijk rond een ton zitten, vlakbij de plek waar bands of zangers geregeld komen zingen. We dronken allemaal een Guinness en tegen 13.30u kwam er een zanger zich klaarmaken.
Niet veel later begon hij te zingen, er kwam veel volk in dat stuk van het gebouw zitten en er hing echt een gezellige sfeer. Iedereen genoot van de live-muziek. Ik vond het super!

Nadat de Guinness binnen was en we nog een colaatje dronken, 1,5 uur later, gingen we richting de Guinness-brouwerij; nogmaals drinken, we zijn in Dublin hé;).
Tijdens onze tocht naar de brouwerij, hoorden we vanuit de Dame Street veel lawaai en muziek. Blijkbaar was de gay pride aan de gang. We bleven keken, blijkbaar lééft dat hier wel. Er was enorm veel volk. Later hoorden we dat de Gay Pride overal ter wereld werd gehouden.
Daarna zetten we onze tocht verder. Toen kwamen we de Designermarkt op Cow's Lane tegen. Het was een klein marktje met voornamelijk juwelen.
Dan gingen we echt naar Guinness. Na een goeie wandeling kwamen we daar aan. Het was het originele gebouw, waar men ooit begon met brouwen. De rondleiding was niet zoals in Jameson, daar kreeg je een gids die uitleg gaf. Hier moest je zelf rondlopen en ontdekken.
Helemaal vanboven in het gebouw, kreeg je een 360° zicht op heel Dublin. Best indrukwekkend om te zien.
Maar je zag wel dat Guinness enorm toeristisch is.

Foto's

e6eb8.jpg
e6eb8.jpg
Lizatjj
fe779.jpg
fe779.jpg
Lizatjj
fe779.jpg
fe779.jpg
Lizatjj
a527d.jpg
a527d.jpg
Lizatjj
a527d.jpg
a527d.jpg
Lizatjj