Dublin Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hond ontdekt in bagage

Gepubliceerd: 30 oct 2009 2
De douane op het vliegveld in Dublin deed wel een hele bijzondere ontdekking. Op de scanner zagen ze op een levende chihuahua in de handbagage verstopt.
Dagelijks wordt op luchthavens de inhoud van vele koffers gescand. Daar komen ze met regelmaat wel wat bijzonders tegen. Maar in Dublin moesten ze echt twee keer met hun ogen knipperen voordat ze beseften wat ze hadden ontdekt. Er zat namelijk een levende chihuahua in de tas.

Speelgoedhond

Het personeel was verbijsterd en dacht allereerst dat het ging om een speelgoedhond. Na enig onderzoek bleek het wel degelijk een springlevende chihuahua te zijn die in een koffer meegesmokkeld was.

Gezond

De eigenaar van deze koffer was een Bulgaar. De koffer met daarin het onschuldige beestje had al een reis afgelegd van Bulgarije naar Madrid. De hond is na ontdekking in quarantaine gezet. Het beestje was ietwat verdwaasd, maar verkeert verder in goede gezondheid. De Bulgaar die de viervoeter meenam is inmiddels gearresteerd.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Hond ontdekt in bagage"

  • profile image comment

    jeetje....dit is toch echt zielig......arm beestje.......

    Door trijntje1 • geplaatst op 2009-10-30 12:02:27
  • profile image comment

    zo zachtjes word er meestal niet omgegaan met de koffers :(

    Door ingrid92 • geplaatst op 2009-11-03 17:24:46

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Dublin artikelen

Dublin: 3 favoriete kroegentochten

De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg ook de leukste culturele hotspots, winkels en monument...

De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs...

Ieren herkennen Dublin niet

Zou jij Amsterdam herkennen als onze bekende trekpleisters worden verwijderd van de foto? De Ieren zijn namelijk niet zo sterk in het signaleren van hun eigen hoofdstad. Maar liefst een kwart is in de war en ziet Dublin aan voor Amsterdam.

Zou jij Amsterdam herkennen als onze bekende trekpleisters worden verwijderd van de foto? De Ieren zijn namelijk niet zo sterk in het signaleren van h...