Cork

'495840' door meeko '495840' door meeko

IerlandCork

IerlandCork

Blarney Castle

meeko

Blarney Castle, volgens de legende word je welbespraakt als je de Blarney Stone (helemaal bovenaan) kust, was nogal een onhandige manoeuvre, heb dat maar gelaten voor wat het was. Mooi park eromheen aangelegd, tuinen, waterpartijen, leuk om gezien te hebben.

'266764' door jhhuijs '266764' door jhhuijs

IerlandCork

IerlandCork

Titanic

jhhuijs

Cobh ligt aan de zuidkust van het eiland in de haven van Cork. Als een van de grootste Atlantische havens in Ierland was het het vertrekpunt voor 2,5 miljoen van de zes miljoen Ieren die naar Noord-Amerika emigreerden tussen 1848 en 1950. De Titanic maakte haar laatste stop in Cobh (dat toen Queenstown heette) voordat zij op 11 april 1912 de Atlantische oceaan opging voor haar eerste, en enige, reis richting New York City. Ook lag het eerste stoomschip dat van Ierland naar Engeland voer afgemeerd in Cobh, evenals de Sirius, het eerste stoomschip dat de Atlantische Oceaan overstak. Hier een foto van de bagage die voor de reis met de titanic klaar stond in de vertrekhal van de haven.

'496241' door meeko '496241' door meeko

IerlandCork

IerlandCork

Charles Fort

meeko

Hier zijn we bij Charles Fort en kijken we in de verte op Kinsale! Dit stervormige fort werd gebouwd door de Engelsen in 1670 om de haven van Kinsale te beschermen tegen aanvallen van overzee. Tijdens het beleg van 1690 veroverde Willem III het fort, dat vanaf het land wel strijdbaar was. Tot 1922, toen de Britse strijdkrachten de stad verlieten, behield het fort zijn militaire functie. Dit uitzicht is te zien vanaf een van de muren van het fort.

'190748' door EmmyO '190748' door EmmyO

IerlandCork

IerlandCork

"Ghostsheep" Mount...

EmmyO

Mount Brandon, Dingle Peninsula. Al rijdend door de mist op smalle bergweggetjes, doemt er een schaap op uit de mist en blijft ons uitdagend aankijken, he stands his ground!

'537702' door neretslok '537702' door neretslok

IerlandCork

IerlandCork

Cork aan de Lee

neretslok

Even voor het centrum van Cork splitst de rivier de Lee zich in tweeen. Beide rivierdelen omarmen nu het centrum. Er zijn in Cork dan ook de nodige bruggen te vinden en dit is er een van. Een erg leuke hippe moderne stad, vonden wij.

'552138' door aticketto '552138' door aticketto

IerlandCork

IerlandCork

Gevangen in Cork

aticketto

In Cork kun je een bezoek brengen aan de Cork City Gaol. In deze gevangenis werden in de 19e en de 20e eeuw gevangen onder gruwelijke omstandigheden vastgehouden. De Cork City Goal opende in 1824 zijn deuren en vanaf 1878 zaten hier alleen nog vrouwelijke gevangenen opgesloten. Er zat hier een mengeling van bekende misdadigers en arme burgers, die veelal werden veroordeeld vanwege lichte vergrijpen zoals het stelen van kleding of voedsel. Het museum verteld alles over beroemde gedetineerde, hun misdaden, ontsnappingen en executies. Je bent niet gebonden aan een rondleiding want met een audiotour kun je zelf rondlopen tussen de goed bewaard gebleven cellen. De Cork City Gaol is dagelijks geopend en de entree is € 8 pp

'539232' door CBurgstad '539232' door CBurgstad

IerlandCork

IerlandCork

Cahir Castle

CBurgstad

Na een korte vlucht en landing op de kleine luchthaven van Cork, rijen we richting Rock of Cashel. Voor een lunch stoppen we in Cahir. Dit kleine stadje heeft een knus, oud centrum dat wordt gedomineerd door het Cahir Castle. Aan de ene kant ligt het aan de rivier waarin eenden, ganzen en zwanen een goed leven hebben en aan de andere zijden ligt een soort stadspark waarin beelden van kunstenaars worden tentoongesteld. De rode valeriaan geeft extra kleur aan het oude kasteel........ Een mooie kennismaking met het prachtige Ierland.

'191640' door HansSteman '191640' door HansSteman

IerlandCork

IerlandCork

Zonsondergang,...Zuid

HansSteman

De eerste avond in Ierland en dan zo'n zonsondergang. Deze foto is gemaakt in het zuid-westen van Ierland, Mizenhead schiereiland, vlak bij het plaatsje Schull. In de verte zie je Clear Island en de Atlantische oceaan. Een geweldig begin van de vakantie!

'106723' door Trude '106723' door Trude

IerlandCork

IerlandCork

Ierse kust

Trude

Ierse kust

'273937' door mmlvriends '273937' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Stone circle

mmlvriends

De Drombeg Stone Circle in Glaandore, een plaatsje in het graafschap Cork. Deze cirkel stamt uit het vroege bronzen tijdperk. In het midden van de stenen werden vroeger botten begraven.

'347334' door Trude '347334' door Trude

IerlandCork

IerlandCork

Haventje van Cobh

Trude

Cobh is gebouwd op Great Island, een van de drie eilanden in Cork Harbour. De victoriaanse zeekant van het stadje bestaat uit steile straatjes met rijen aaneengesloten huizen. Het is een gezellige haven met kleurige huisjes.

'288639' door mmlvriends '288639' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Iers landschap

mmlvriends

Als door Ierland rondreist, moet je toch vaak even stoppen om van de mooie omgeving te genieten en van de prachtige uitzichten onderweg. Op de foto een typisch iers landschap.

'544938' door aticketto '544938' door aticketto

IerlandCork

IerlandCork

St. Ann’s Shandon...

aticketto

Om de toren in te mogen betaal je € 6 entree maar dan krijg niet alleen een prachtig uitzicht over Cork maar mag je ook de kerkklokken luiden. Je krijgt bij de kassa oorkleppen mee en dat blijkt geen overbodige luxe als je langs de 8 grote kerkklokken loopt en iemand staat een verdieping lager aan de touwtjes te trekken. Mocht je zelf een deuntje te willen spelen en het ontbreekt je aan inspiratie, geen probleem er ligt een boek bij met vele voorbeelden. Gelieve wel rekening te houden met de buurtbewoners..... De kerk is elke dag te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur alleen op zondag zijn andere openingstijden.

'440602' door Zizo '440602' door Zizo

IerlandCork

IerlandCork

Cobh

Zizo

The beautiful Cobh , a short train ride from Cork city , the boats are just waiting for someone to take them out for a fish

'287607' door mmlvriends '287607' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Oranje

mmlvriends

Bijna overal in Ierland kwam ik deze mooie oranje bloemetjes tegen langs de kanten van de weg. Ik geloof dat ze crosmea heten, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Hier verkopen ze die bloemen ook als snijbloemen. Het is in ieder geval een fleurig zicht!

'440669' door Zizo '440669' door Zizo

IerlandCork

IerlandCork

Cobh

Zizo

Cobh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

'309143' door mmlvriends '309143' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Ierse schoonheid

mmlvriends

Waar je ook rijd langs de kust, overal in Ierland word je getrakteerd op de mooiste uitzichten: heuvels, zee, groene weiden, witte huisjes en prachtige grillige rotsen. Als dit geen Ierse schoonheid is...

'285350' door mmlvriends '285350' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Bellenplant

mmlvriends

Nou, ik dacht ik gooi er ook een fuchsiafoto in! Leuk thema Rieneke! In Ierland zie je hele hoge fuchsiastruiken, het zijn soms hagen van wel meters hoog, echt prachtig om te zien. Op de foto zie je de fuchsia's achter een stenen muurtje en ze komen zelf vanuit het muurtje groeien!

'285682' door mmlvriends '285682' door mmlvriends

IerlandCork

IerlandCork

Groen en water

mmlvriends

Kleur van de dag en meteen het maandthema water ineen. Dit is voor mij Ierland op en top, tevreden grazende schaapjes in het groene gras met kabbelende beekjes en de bekende ierse stenen muurtjes.

'440764' door Zizo '440764' door Zizo

IerlandCork

IerlandCork

Lock

Zizo

Blarney Castle .... Lock down . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . .

'543042' door aticketto '543042' door aticketto

IerlandCork

IerlandCork

Saint Fin Barre's...C

aticketto

Saint Fin Barre's Cathedral is de kathedraal van de Church of Ireland in Cork, Ierland. Het was het eerst grote opdracht voor de Victoriaanse architect William Burges. De huidige kathedraal verving een middeleeuwse kathedraal die dan weer op de plek stond van een eerder kerkje. De kathedraal ligt wel iets buiten het centrum maar de moeite waard om de wandeling te maken. Tenslotte kom je langs genoeg pubs om te voetjes te laten rusten.

'440653' door Zizo '440653' door Zizo

IerlandCork

IerlandCork

Words

Zizo

Old forgotten bookstore in the middle of Cork city where you can smell the words from a far , happy I found this hidden treasure

'238469' door eucalyptha '238469' door eucalyptha

IerlandCork

IerlandCork

The Holy Trinity...Ch

eucalyptha

Prachtig oud kerkje in de stadje Douglas. De kerk is nog steeds in gebruik, elke zondag wordt de dienst gehouden. Naast het kerkje is nog een oud kerkhof te vinden.

'97910' door Trude '97910' door Trude

IerlandCork

IerlandCork

Landschap

Trude

Mooi uitzicht