Cork reisblogs

De Ierse Roadtrip in 2006

EstherB was er (tot 24 apr 2006) Gepost op 25 mei 111 reacties

Mijn autoroute
Als rechtse rakkers moest nu alles linksom.
Terwijl de tijd té snel voorbij vloog tijdens de vlucht naar Cork, wat normale wijze het tegenovergestelde het geval is, vlogen mijn gedachte van links naar rechts of was het nu andersom? … want zodra we geland waren in Cork moesten wij er toch echt aan geloven het moest vanaf nu allemaal linksom gebeuren.
Thuis was alles zo goed als mogelijk voorbereid. De routekaart uitgeprint want een navigatiesysteem hadden wij toen niet en achteraf gelukkig maar want anders hadden vast heel wat juweeltjes voorbijgereden.
Om ons hotel in Clifden te bereiken moesten wij zo'n 290 km afleggen. Zodra wij Cork achter ons hadden gelaten was het genieten. De "gele brem" heuvels en de koperen ploert straalde ons tegemoet. En samen lachten we wat af om de zorgen die wij ons gemaakt hadden. Het leek wel autoloze zondag, terwijl het toch echt vrijdagochtend was, en het rijden ging ons vrij gemakkelijk af al moesten we bij elke stop die we hier en daar maakte ons wel eerst even links oriënteren.

Ierland is een juweeltje, ruig landschap, en bij elke bocht weer een OH of AH. We waanden ons weer terug in de tijd.
Want turfsteken was dat niet iets uit de 18de eeuw en lammeren en geiten horen toch achter een hek of in de wei te lopen? Waarom liggen de prachtige witte stranden er hier zo verlaten bij? En in het indrukwekkende Connemara National Park, een
prachtige wandelgebied werden we telkens weer met de neus op de feiten gedrukt want bij ieder lammetje dat onze weg doorkruiste dreven onze gedachten af aan de heerlijk lamsrack van de vorige avond.
Maar het meest werden wij toch getroffen door de gezelligheid in de pubs en de daarbij behorende plaatselijke muziek, vooral als hier de uilleann pipes en violen aan te pas kwamen. Het voelt dan net alsof je thuis bent alleen versta je er geen bal van. Bovendien smaakte de Guinness voortreffelijk al betekende dat wel dat we schoorvoetend en helaas met de benenwagen de terugweg richting ons hotel moesten aanvaarden.

EstherB Positie 31840 (0 p.) Lid sinds 16-09-2008 Foto's en tips: 71 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Turfsteken, zelfs gedurende de dag ruik je de turf uit de schoorstenen vandaan komen.
blogfoto nr. 2
Even poseren met "onze auto".
blogfoto nr. 3
Het prachtige weidse ruige landschap van de westkust van Ierland met hier en daar een huis.
blogfoto nr. 4
Wat beslist niet mag ontbreken tijdens een trip naar Ierland is een bezoek aan een gezellige pub en aangezien er binnen niet gerookt mag worden gaan we toch gewoon gezellig buiten staan.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een onvergetelijk reis
4 1
Gepost op 26 april
Vietnam
De Komodo Varaan
4 4
Gepost op 23 april
Indonesië Flores
Een droom-moment
0 2
Gepost op 23 april
Zuid-Afrika Kaapstad

Reacties bij deze blog

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Ja, heelijk land. Links rijden, dat went snel, zeker op de buitenweggetjes waar weinig verkeer is. En de muziek is inderdaad geweldig Heb daar in de zeventiger jaren gewoond en gewerkt. In het dorp woonde o.m. fameuze musici en bij een thuissessie heb ik oa Paddy Maloney, de Uillean Pipe speler van Ierland ontmoet. Ben later nog verschillende keren teruggeweest naar Ierland, blijft een plek met veel herinneringen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.