Connemara NP

In het westen van Connemara NP ligt Connemara NP. Het beslaat zo'n 3000 hectare aan prachtige bergen, uitgestrekte moerassen, heide, weiden en bossen. De wandelpaden bieden wandelaars diverse toeristische routes, met prachtige uitzichten vanaf de Diamond Hill over de afgelegen eilanden van Inishbofin, Inishturk en de torentjes Kylemore Abbey. Het park is ook de thuisbasis van Connemara pony's, edelherten en een enorme verscheidenheid aan vogels.

Informatie over Connemara NP

Beste foto's & tips van Connemara NP

'540600' door sidonius '540600' door sidonius

IerlandConnemara NP

IerlandConnemara NP

Turf

sidonius

Eén van de dingen die mij zeer verraste in West Ierland waren de turfvelden. Het feit dat er in de veengebieden nog turf wordt afgegraven, gedroogd en ook nog gestookt verbaasde mij. Turf is gedroogd veen dat als brandstof kan worden gebruikt. In Nederland zijn de oude veengebieden in Oost Groningen en Drenthe bekend. Met de komst van steenkool in de 19e eeuw en later aardgas verdween in Nederland de turfwinning, het was als brandstof niet meer nodig. In Ierland wordt het dus nog gebruikt, we zagen naarmate we meer naar het noorden gingen steeds meer turfwinningsgebied in Connemara en Donegal. Als gevolg van de hoge olieprijzen en de economische crisis zijn meer mensen weer turf gaan stoken. Voor ons is dit iets uit een vrij ver verleden.

'533862' door CBurgstad '533862' door CBurgstad

IerlandConnemara NP

IerlandConnemara NP

Kylemore Abbey

CBurgstad

Het schiereiland Connemara biedt heel veel natuurschoon met afwisselend ruige bergen, boerderijtjes, hoogveenvlaktes met uitgestrekte turfvelden, meren en stroompjes. Als je door deze streek rijdt, gaat de geschiedenis van Ierland pas echt leven, vooral als je specifieke Ierse muziek opzet die vertel over de moeilijke jaren in de 19e eeuw. In dit gebied ligt ook het mooie landhuis Kylemore Abbey dat sinds 1920 het thuis is voor een aantal Benedictijner nonnen. De tuin die bij het landhuis hoort en op enige afstand ligt, is een oase van schoonheid en rust. De wandeling tussen de tuinen en het landhuis is heerlijk om te doen.

'534412' door CBurgstad '534412' door CBurgstad

IerlandConnemara NP

IerlandConnemara NP

Connemara

CBurgstad

Connemara, in het noord-westen van County Galway, is het romantische hart van het westen van Ierland. Het is een hard land van drassige velden, uitgestrekte veenmoerassen, bergen en wilde kusten. Het leven is er niet makkelijk. Als je de geschiedenis van Ierland een beetje kent, met de verhalen over de armoede, de honger als gevolg van de jarenlange aardappelziekte enz. dan komen deze verhalen tot leven in dit landschap. Zeker met de wat donkere, grijze lucht boven dit landschap. Maar ondanks dat alles (of juist daardoor) is het prachtig om door heen te reizen en kunnen wij er maar geen genoeg van krijgen.

Laat kaart zien