Connacht

Connacht is een van de vier oorspronkelijke provincies van Connacht, en ligt in het noordwesten van het land. De provincie omvat de graafschappen Galway, Mayo, Sligo, Leitrim en Roscommon. Met een inwoneraantal van iets meer dan een half miljoen is het het dunstbevolkte gebied van het land.

Informatie over Connacht

Beste foto's & tips van Connacht

'420122' door adelheid '420122' door adelheid

IerlandConnacht

IerlandConnacht

Iers uitzicht

adelheid

De West Ierse kust, is wat mij betreft van noord tot zuid prachtig. Dit uitzicht heb je als je de berg Croagh Patrick beklimt, die vernoemd is naar de Ierse patroonheilige. De berg is 764 meter hoog en wordt jaarlijks door honderden pelgrims beklommen op de laatste zondag in juli.

'351137' door adelheid '351137' door adelheid

IerlandConnacht

IerlandConnacht

Classiebawn castle

adelheid

Classiebawn castle ligt in een het kustgebied in het noordwesten van Ierland in de gemeente Sligo. Het kasteel werd rond 1870 gebouwd door de toenmalige premier van Groot Brittanie. Het ligt in een prachtig stukje Ierland, aan de kust en met de kenmerkende berg Benbulben op de achtergrond.

'462837' door Sandral '462837' door Sandral

IerlandConnacht

IerlandConnacht

Storm

Sandral

Strandhill,county Sligo,een plaats die westelijk ligt van de berg Knocknarea en uitkijkt over de Atlantische oceaan.Het is een bekende bestemming voor surfers en wordt als de beste van Ierland gerekend. Het is koud en het stormt,maar dik aangekleed valt het mee.De zon komt nog even heel fel door het wolkendek..

Laat kaart zien