Clonmacnoise visum

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

Informatie over Clonmacnoise

Beste foto's & tips van Clonmacnoise

'552987' door RichardReuser '552987' door RichardReuser

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Spooky Clonmacnoise

RichardReuser

De oude kloosternederzetting van Clonmacnoise vindt je langs de rivier Shannon in de provincie Athlone in Ierland. De overblijfselen van de klooster met de typische graven met hoge kruizen zijn werkelijk indrukwekkend, Ierland is een fantastisch land met prachtige natuur en vriendelijke mensen.

'530359' door marjolijn '530359' door marjolijn

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Cross of the...Script

marjolijn

Op een mooie en strategische plek aan de rivier de Shannon liggen de ruïnes van Clonmacnoise. Veel bezoekers komen dan ook per boot over de rivier hier naar toe. Deze plek wordt over het algemeen gezien als een klooster, gesticht door de heilige Ciaran, midden 6e eeuw, maar ik heb ook video's gezien waarin onderzoekers proberen te bewijzen dat dit de oudste stad van Ierland is geweest. Clonmacnoise is onder meer bekend door de drie Keltische kruizen, "High Crosses", die hier gevonden zijn. Hier het Cross of the Scriptures, uit de 10e eeuw, dat aan alle kanten versierd is met reliëfs, aan de westkant de kruisiging. Overigens is dit een replica, om verdere erosie te voorkomen is het origineel binnen gezet, in het bezoekerscentrum. Ik had hier helaas veel te weinig tijd om de plek goed te bekijken, maar nog iets meer dan paus Johannes Paulus II die hier ooit een bliksembezoek bracht.

'551609' door aticketto '551609' door aticketto

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Na zonneschijn komt..

aticketto

Het klimaat van Ierland is voor vele een reden om dit eiland niet te bezoeken. Regenbuien zijn gegarandeerd en stabiel is het weer niet. Het ene moment sta je zonder jas heerlijk in het zonnetje en 10 minuten later sta je met een dikke jas te schuilen voor een fikse bui en dito windvlagen. Maar het heeft ook voordelen want daardoor is het eiland in alle tinten groen die je maar kunt bedenken. De bijnaam is dan ook niet voor niets Smaragden Eiland. Op deze foto zie je Clonmacnoise, een kloosternederzetting op ongeveer een anderhalf uur rijden van Dublin. Langs de rivier de Shannon zien we een kathedraal, een toren, een rijke verzameling Keltische kruizen en maar liefst zeven kerken. Zijn grootste roem beleefde het klooster tussen de negende en de elfde eeuw.

Laat kaart zien