Clonmacnoise beste reistijd

Het weer in Clonmacnoise

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Clonmacnoise te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Clonmacnoise? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Clonmacnoise

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Clonmacnoise:De beste reistijd voor Clonmacnoise is mei en september. Hoewel Clonmacnoise misschien wel op z’n best is als het regent, bieden de late lente en de vroege herfst de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Maar zekerheid heb je nooit. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kan genieten van de zon. De winters zijn niet bijzonder koud, wel heel erg regenachtig. Ga je toch in de winter, zorg er dan voor dat je overnachtingplaatsen van tevoren reserveert. Veel hotels zijn dan gesloten.


Reisadvies Clonmacnoise: is Clonmacnoise veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
7 maart St. Patrick’s day, 3 mei 7 juni en 2 augustus Eerste Tweede en Derde Bank Holiday, 26 december St. Stephen’s Day.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Clonmacnoise

Beste foto's & tips van Clonmacnoise

'552987' door RichardReuser '552987' door RichardReuser

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Spooky Clonmacnoise

RichardReuser

De oude kloosternederzetting van Clonmacnoise vindt je langs de rivier Shannon in de provincie Athlone in Ierland. De overblijfselen van de klooster met de typische graven met hoge kruizen zijn werkelijk indrukwekkend, Ierland is een fantastisch land met prachtige natuur en vriendelijke mensen.

'530359' door marjolijn '530359' door marjolijn

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Cross of the...Script

marjolijn

Op een mooie en strategische plek aan de rivier de Shannon liggen de ruïnes van Clonmacnoise. Veel bezoekers komen dan ook per boot over de rivier hier naar toe. Deze plek wordt over het algemeen gezien als een klooster, gesticht door de heilige Ciaran, midden 6e eeuw, maar ik heb ook video's gezien waarin onderzoekers proberen te bewijzen dat dit de oudste stad van Ierland is geweest. Clonmacnoise is onder meer bekend door de drie Keltische kruizen, "High Crosses", die hier gevonden zijn. Hier het Cross of the Scriptures, uit de 10e eeuw, dat aan alle kanten versierd is met reliëfs, aan de westkant de kruisiging. Overigens is dit een replica, om verdere erosie te voorkomen is het origineel binnen gezet, in het bezoekerscentrum. Ik had hier helaas veel te weinig tijd om de plek goed te bekijken, maar nog iets meer dan paus Johannes Paulus II die hier ooit een bliksembezoek bracht.

'551609' door aticketto '551609' door aticketto

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Na zonneschijn komt..

aticketto

Het klimaat van Ierland is voor vele een reden om dit eiland niet te bezoeken. Regenbuien zijn gegarandeerd en stabiel is het weer niet. Het ene moment sta je zonder jas heerlijk in het zonnetje en 10 minuten later sta je met een dikke jas te schuilen voor een fikse bui en dito windvlagen. Maar het heeft ook voordelen want daardoor is het eiland in alle tinten groen die je maar kunt bedenken. De bijnaam is dan ook niet voor niets Smaragden Eiland. Op deze foto zie je Clonmacnoise, een kloosternederzetting op ongeveer een anderhalf uur rijden van Dublin. Langs de rivier de Shannon zien we een kathedraal, een toren, een rijke verzameling Keltische kruizen en maar liefst zeven kerken. Zijn grootste roem beleefde het klooster tussen de negende en de elfde eeuw.

Laat kaart zien