CITYTRIP - Stappen in Dublin image
Lkoedam

CITYTRIP - Stappen in Dublin

’s Avonds schudt de Ierse hoofdstad zijn ietwat saaie imago van zich af. Drink een pint Guinness in één van de vele pubs of ga los in een club. Hier moet je zijn voor een leuk avondje uit:

POD

De hipste danstent van Dublin van dit moment is POD. Naar verluid voelen zelfs maandagen hier als zaterdagavonden. De club is gevestigd in de tunnel van een 145 jaar oud treinstation, wat een lekkere undergroundsfeer geeft. Dj’s uit de hele wereld hebben hier achter de draaitafels gestaan.

POD, Old Harcourt St. Train Station, Dublin 2, www.pod.ie



The Gaiety Theatre

Dubliners die zin hebben in een vrolijke avond, gaan op vrijdag en zaterdag naar het clubgedeelte van dit befaamde theater. Live bands spelen muziek (veel samba en jazz), dj’s draaien de nieuwste platen en in de bars en zaaltjes achter het podium worden films vertoond.

The Gaiety Theatre, South King Street, Dublin 2, www.gaietytheatre.ie



The Brazen Head

De naar eigen zeggen oudste pub van Dublin en zelfs Ierland (open for business since 1198). was ooit de centrale ontmoetingsplek van Ierse vrijheidsstrijders. Nu kun je van donderdag- tot zaterdagavond traditionele Ierse muziek beluisteren tijdens verschillende live optredens.

The Brazen Head, 20 Lower Bridge, Dublin 8, www.brazenheadpub.com