Szentendre

Het charmante Szentendre ligt met zijn mediterrane sfeer en levendig kunstleven vlakbij Boedapest. Je vindt er tientallen musea in de stad, maar de galeries en kerken zijn ook de moeite waard. Probeer de weekenden hier wel te mijden in de zomermaanden.

Informatie over Szentendre

Beste foto's & tips van Szentendre

'522131' door gekkofan '522131' door gekkofan

HongarijeSzentendre

HongarijeSzentendre

Leuk straatje in...Sz

gekkofan

Op 20 kilometer van Boedapest ligt Szentendre, een prachtig stadje aan de oevers van de Donau, dat reeds bestond ten tijde van de oude Romeinen. Als je in dit kunstenaarsstadje rondslentert zie je veel leuke hoekjes, straten en pleintjes .

'513794' door gekkofan '513794' door gekkofan

HongarijeSzentendre

HongarijeSzentendre

Oude man vertelt over

gekkofan

In het belangrijkste openluchtmuseum in Hongarije ook wel aangeduid als Skanzen zijn veel typische huisjes in oude Hongaarse bouwstijlen te bezoeken.In elk huis wordt een oud ambacht voorgedaan en voorzien van de nodige uitleg.Deze oude man verteld over houtbewerking aan de kinderen.

'513793' door gekkofan '513793' door gekkofan

HongarijeSzentendre

HongarijeSzentendre

Schaap voor het...Sza

gekkofan

Het Szabadtéri Néprajzi Múzeum is een museum bij het stadje Szentendre in Hongarije. Het is het belangrijkste openluchtmuseum in Hongarije en wordt ook wel aangeduid als Skanzen, naar het Hongaarse woord voor 'openluchtmuseum'.Voor het museum staat een gigantisch schaap opgebouwd uit metalen en houten plaatjes.

Laat kaart zien