Noord Hoogland Hongarije

De hooglanden in het noorden van Noord Hoogland Hongarije is door het toerisme nog maar amper aangetast. Aan natuurschoon geen gebrek: je kunt hier prima het groen opzoeken in het Aggtelek National Park, Bükk National Park en het Danube-Ipoly National Park.
 

Informatie over Noord Hoogland Hongarije

Beste foto's & tips van Noord Hoogland Hongarije

'365853' door KHeijlaerts '365853' door KHeijlaerts

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

Fort monostor -...Kom

KHeijlaerts

Dit is de langste gang van Fort Monostor. Het rood zag je binnen op vele plaatsen Het was er behoorlijk donker binnen dus nadat ik hier had gefotografeerd (en o.a. ook mijn nieuwe profielfoto had gemaakt) zag ik buiten bij daglicht pas dat ik zelf ook helemaal rood was geworden. Het gaf dus gigantisch af! Ze noemen het Russisch-rood. Ik vind het een prachtige kleur. De gids vertelde dat bij bepaalde lichtval de bovenkant groen kleurt, dan heb je een wittige baan en daaronder het rood. Dit vormt dan de Hongaarse vlag. Ik vond het wel een leuk weetje en jammer dat niet nu bij ons dat licht er was. Toch vond ik het er nu nog steeds prachtig!

'421369' door konne000 '421369' door konne000

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

Roma vrouw

konne000

In het noorden van Hongarije leven vele zigeuners en wel de Roma. Oorspronkelijk zijn het gevluchte Slowaken en Slovenen, die de groep in Hongarije zelf heeft aangevuld. De mannen werken merendeels in Boedapest en zijn van maandag t/m vrijdag weg! Deze dame trof ik op de markt!

'365127' door KHeijlaerts '365127' door KHeijlaerts

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

HongarijeNoord Hoogland Hongarije

Deur in fort Monostor

KHeijlaerts

Op de grens met Slowakije ligt fort Monostor in Komarom. In dit fort hebben tijdens de koude oorlog 5000 russen geleefd zonder dat de omgeving hiervan wist. Het is heel fotogeniek, en levert mooie verstilde foto's op. Dit is een detail van een deur. Er is (gelukkig!) nog niks gerestaureerd/opgepoetst aan het fort. Dus je ziet veel afgebladderde verf op deuren, afgebladderd stuc/schilderwerk op wanden etc.

Laat kaart zien