Miskolc

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Miskolc image

Vieze geurtjes?! (in het kwadraat)

Miskolc
Hongarije
Yuri

Vieze geurtjes?! (in het kwadraat)

Aangezien ik ook voor mijn werk wel eens in het buitenland zit (ik zit nu in Miskolctapolca of all places), kom ik wel eens op plekken waar het niet zo lekker ruikt.
Neem China, India, maar ook dichter bij huis kunnen ze er wat van. Dat bleek vanochtend. I.v.m. een cursus die ik geef zit ik een paar dagen in een (te) stil kuurdorpje in het Noord-Oosten van Hongarije en werd gisterochtend opgehaald door een student van 120 kilo in een Citroen AX (dit is een vrij kleine bejaarde auto). Prima, oude auto's zijn top!
Vanochtend stond er een splinternieuwe Volkswagen Jetta. Aantrekkelijk; echter toen ik de deur opentrok rook ik iets smerigs dat ik niet meteen kon thuisbrengen, mijn neus sloeg dicht en ademen gaf een kriebel in de keel. Urine-lucht was te ruiken, nog wat chemisch spul en iets dat ik niet kon thuisbrengen. De chauffeur zag mij lijkbleek wegtrekken... ik dacht 'f#@k wie is hier overleden??'
Hij gaf meteen maar uitleg in gebroken Engels:" the smell..."
ik antwoordde: "you have a dog or cat??" hij antwoordde: "no, not an animal, the previous owner died in this car and they found him after 2 days, you don't smell it anymore, that is the cleaning chemicals...". YEAH RIGHT!
Ik hoop dat er morgen een andere auto staat anders hang ik weer als een kwijlende hond uit het open raam!