Hortobágy NP image

Hortobágy NP


Beste reistijd

Hortobágy NP
Hongarije
MarcelS

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Hortobágy NP

Het weer in Hongarije

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hongarije te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hongarije? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Hongarije

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hongarije:De beste reistijd voor Hongarije is mei, september en oktober. Regen valt voornamelijk in de lente en herfst, de zomers zijn erg warm en toeristisch en de winters zijn met het kale landschap en lage temperaturen onaantrekkelijk. Lastige keuze dus. Kies voor mei, wanneer er veel Hongaarse festiviteiten zijn, de regen maar af en toe drupt en de temperatuur aangenaam is. In de herfst zijn steden als Boedapest op hun mooist. Ga je toch in de zomer, ga dan naar de hoogvlaktes.