Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hop-in-hop-out-Jugendstil appartement

Boedapest,
Hongarije


Vijf minuten nadat je uit de teletreinmachine vanaf het vliegveld bent gestapt (pas op het afstapje!) in het staal en klinknageltijdperk van Budapest's historische kopstation, schud je de hand van Greg(or). Je bevindt je dan in Pest, om de hoek van Margaret Island en een brug verwijderd van Buda. De centrale locatie maakt het een soort hop-on-hop-off bus, van steen.

Het appartementgebouw is net als de rest van de straat een juweeltje uit het bello epoque van Budapest. Jugenstil, prachtige courtyard, mooie retro-lift, hoge plafonds (waar een extra verdieping in is getimmerd) en fascinerende details. Het enige geluid komt van die oude (buiten-)lift. Verder lijkt de hoofdstraat waaraan het gebouw ligt mijlenver weg.

Woonkamer is comfortabel, keuken klein (who needs it met allerlei heerlijke Hongaarse restaurants waar je voor 5 euro eet om de hoek), badkamer is ook petit maar schoon.

Boven zijn twee slaapkamers. De ene met een tweepersoons bed, de ander met 2 losse bedden. Enige nadeel is dat je door de ene kamer naar de andere komt. Maar Greg(or) was van plan hier een wandje te plaatsen. In de woonkamer staat nog een 2-persoons slaapbank.

Dus, ben je met 6, 4 of 2 personen en wil je als tijdelijke ingezetene centraal in Budapest zitten, check dan Green Dream Family Apartment uit, voor de prijs hoef je het niet te laten: [url="http://www.greendreamapartment.com/gdfamily.html" target="_blank"]http://www.greendreamapartment.com/gdfamily.html[/url]