Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burcht van Buda

Boedapest,
Hongarije


Budapest, de prachtige hoofdstad van Hongarije is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau.
Stefan I, die in het jaar 1000 koning van de Magyaren werd. Zijn beeld staat op de berg Buda naast de Mathiaskerk. De Matthiaskerk bevindt zich aan het Drievuldigheidsplein in de burchtwijk van Boeda. De Sint-Stefanusbasiliek is een basiliek in Boedapest, Hongarije. De kerk werd na een bouwperiode van tientallen jaren in 1905 voltooid en is sindsdien de grootste van de stad.

De burcht van Boeda, het oude koningspaleis, is een historisch kasteelcomplex in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het complex is gelegen op de Burchtheuvel, het oude stadshart van het stadsdeel Boeda, op 70 meter boven de Donau. Het Vissersbastion is een bekend bouwwerk in Boedapest. Het bevindt zich aan de rivierzijde van de Burchtheuvel, District I, en verrees tussen 1895 en 1901 naar een neoromaans ontwerp van Frigyes Schulek.

Het Heldenplein is een plein in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Het plein vormt de afsluiting van de Andrássyboulevard en de verbinding tussen de Dózsa György út en de Hungária körút.
Prachtige oude badhuizen.
Mooie bruggen over de Donau.
Funicular naar de burcht.