Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goodbye

Boedapest,
Hongarije


Margaretha-eiland is een rustig en relaxt eiland in het midden van de Donau in Boedapest. In het weekend wordt het eiland druk bezocht door de inwoners van de stad. Je kunt het eiland bereiken via de Margarethabrug. Wel een stukje lopen, maar dan heb je ook wat.

In de middeleeuwen stonden er op het eiland, dat oorspronkelijk Konijneneiland genoemd werd, een aantal kloosters, waarvan tegenwoordig nog een aantal ruïnes zichtbaar zijn. Indertijd was het eiland enkel bereikbaar per boot.

Er is op het eiland veel te zien zoals de ruïnes, een watertoren, de kunstenaarslaan, een Japanse tuin, een openluchttheater, het eeuwfeest-monument, maar zeker in de herfst een prachtig geel gekleurde bosachtige omgeving.

Onze bijzondere herinnering was de Margaretha fontein. De middelste straal komt tot 25 hoogte en alle andere stralen dansen en draaien op klassieke muziek. Wij waren er op de laatste dag van onze stedentrip twee uur voor ons vertrek.. We zaten in de zon in alle stilte op een bankje toen de muziek begon: time to say goodbye (Andrea Bocelli).