Leraren laten 18-jarige scholiere achter na schoolreis image
Aniyar46

Leraren laten 18-jarige scholiere achter na schoolreis

De schoolreis naar Boedapest was geslaagd voor de 18-jarige Esra uit Haaksbergen, totdat ze haar ID-bewijs kwijtraakte en door haar leraren werd achtergelaten op het buitenlandse vliegveld... Ze doet haar verhaal aan het AD. Hoe had jij gehandeld?



Boedapest, de stad waar Esra werd achtergelaten (Foto: Reisreporter agrotewal)



Achtergelaten



Toen Esra na een geslaagd uitje naar Boedapest het vliegtuig weer in wilde stappen bleek haar ID-kaart spoorloos te zijn. De toegang werd haar dan ook geweigerd. Haar leraren leken niet gealarmeerd. 'Jullie hebben vast wel genoeg geld... Dat wordt een leuk weekend', grapten ze, waarop ze doorliepen en de douane passeerden. Gelukkig voor Esra besloot een vriendin wél achter te blijven. 



Uiteindelijk werd haar ID-kaart gevonden, maar het vliegtuig met haar klasgenoten en leraren was al vertrokken. Er waren nog plekken aan boord van een volgende vlucht. De vriendin had gelukkig voldoende spaargeld om de twee tickets van € 200 per stuk te betalen. Anders had het verhaal anders af kunnen lopen. Want wat nu als haar ID niet gevonden was? Of haar vriendin niet genoeg geld had? De school bracht slechts naar buiten dat er 'iets niet goed is gegaan' en 'ze zijn alle twee achttien dus volwassen'. 



Bron: het AD