Schotland foto's & tips

Het grootste kasteel van Europa .

Het grootste kasteel van Europa . (gemaakt in Schotland)
Door: MaJaTa
De graven van Sutherland hadden reeds rond 1235 een kasteel op de plaats van het huidige kasteel staan. Het oudste deel van het huidige kasteel werd gebouwd in 1401. Tussen 1672 en 1682 werd aan elke kant van de woontoren een L-vormige vleugel gebouwd.

Tijdens de opstand van de Jacobieten in 1745 bestormden deze Dunrobin Castle en namen het in. William Sutherland, zeventiende graaf van Sutherland, wist nipt te ontsnappen. Hij zeilde naar Aberdeen waar hij zich bij het leger van Willem van Cumberland voegde, dat in de Slag bij Culloden een einde maakte aan de opstand.

Tussen 1845 en 1851 is het uiterlijk van het kasteel veranderd tot wat het thans is door de architect Sir Charles Barry. Franse invloeden zijn herkenbaar, ook in de opzet ala Versailles van de tuinen. De laatste wijzigingen, voornamelijk van het interieur, werden aangebracht tussen 1914 en 1921 door Sir Robert Lorimer.

In 1963 erfde Elizabeth Janson, gravin van Sutherland, het kasteel. Het kasteel werd in gebruik genomen als jongensinternaat tot eind jaren zestig het weer een woonhuis werd.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Schotland inspiratie

Eilan Donan Castle. Een schitterend mooi kasteel wat op verschillende wijze mooi gefotografeerd kan worden. De historie druipt ervan af. Deze foto is al een ...

>>

Volgens Columbus Travel behoort het eiland Skye tot de top 10 van eiland in Europa. Zie mailtje van Columbus 4 maart. Ik ben het daar roerend mee eens. Hoewe...

>>

Deze vuurtoren heet "Neist Lighthouse" bij Isle of Skye van Schotland. Het is heel populair plekje. Je kun daar lekker genieten van uitzicht tijdens picknick...

>>

5 reacties bij foto met tip "Het grootste kasteel van Europa ."

Lynnekuh

Door: Lynnekuh • Geplaatst op

grappig die blauwe kring boven het kasteel, geeft een mysterieus beeld....

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Mooi optrekje :-) met goede info

Nrique

Door: Nrique • Geplaatst op

Woonhuis zeg je? woont er toevallig een vrijgezelle dame van begin 20? dan ben ik zo om...

goede foto en leuke info

geervannesmeed

Door: geervannesmeed • Geplaatst op

Erg mooi en helder in beeld gebracht vanaf een goede positie. Steekt mooi af tegen de mooie lucht. Je info is erg goed. Prima werk. Welkom op RR en veel succes en plezier op deze site.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Mooie weergave van dit optrekje. Interessante info

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.