Schotland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schotland image
Schotland image Schotland image

Te voet op Isle of Sky

Schotland
Groot-Brittannië
KarenvanGilst

Te voet op Isle of Sky

Te voet, te 'OV' moet ik eigenlijk zeggen. Laat die auto nu een keer staan. Vlieg naar Glasgow. Spring in de trein op Glasgow Queen Street en stap uit in Ford William. Je reist langs prachtige natuurgebieden, kleine dorpjes en als je oplet, zelfs rondspringend wild. Het is DE beste manier om Schotland te leren kennen als je geen fanatieke hiker bent.
Na een overnachting, de treinrit duurt wel even, ben ik verder gereisd met de trein naar Mallaig. Je kunt kiezen tussen een toeristentreintje die over de welbekende brug rijdt uit de Harry Potter reeks, maar er rijdt ook een normale trein. Hij is een stuk rustiger, bevat weinig tot geen toeristen en je kunt dus in alle rust een paar uur uit het raampje staren zonder gestoord te worden.

Vanuit Mallaig stap je over op de Ferry naar Isle of Sky, en eigenlijk begint daar je avontuur pas. Zeker als je te voet bent. Neem voor lief dat de bus rijdt wanneer de buschauffeur zin heeft, en dat je nooit wat zult snappen van het tijdsschema. Ga op reis, trek je wandelschoenen aan, laat je planning thuis en loop de natuur in. Gewoon accepteren en wie weet nip jij straks dan wel aan de overheerlijke Wisky van dit eiland, in hetzelfde kroegje, uitgeput na een lange wandeling.

Foto's

23335.jpg
23335.jpg
KarenvanGilst
62293.jpg
62293.jpg
KarenvanGilst
1fbda.jpg
1fbda.jpg
KarenvanGilst

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Te voet op Isle of Sky"

 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 15 May 2015 | 07:51:48

  Heerlijk gevoel alle planningen loslaten en alleen maar genieten!

  Bericht aangepast op 08:12:01
 • profile image comment
  Door TravelGoom• geplaatst op 18 May 2015 | 14:44:33

  in sneltreinvaart, een schets aangevuld met mooie foto's (had ik verdorie toch net op iets meer gehoopt, maar dat ligt aan mij )
  gr Miez

  Bericht aangepast op 08:12:01