Rondreizen door bijzonder Schotland image
Lkoedam

Rondreizen door bijzonder Schotland

Schotland ervaar je op haar best door niet op één plek te blijven, maar door rond te reizen. Met deze zesdaagse rondreis bezoek je de indrukwekkende hoofdstad Edinburgh, de natuurlijke pracht van Loch Lomond & The Trossachs én katoenspinnersplaatsje New Lanark (staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst). Extra fijn: je maakt deze rondreis gewoon met je eigen auto, want je begint en eindigt je reis met een zorgeloze overtocht met de cruiseferry van DFDS.



Een rondreis door Schotland betekent genieten van het prachtige landschap. (Foto: DFDS)



Deze rondreis door Schotland is dé perfecte kennismaking met het land, maar ook zeker een aanrader voor de echte Schotlandliefhebbers die er deze herfst nog even tussenuit willen. De reis begint aan boord van de cruiseferry van DFDS. Parkeer je auto aan boord en je zorgeloze overtocht gaat van start. Eet een hapje in een van de restaurants, doe een drankje in één van de bars en waag eventueel nog een dansje op de dansvloer. Vervolgens overnacht je in je eigen comfortabele hut. De volgende ochtend kom je aan in Newcastle en kan je rondreis beginnen.



Edinburgh – de indrukwekkende hoofdstad



Edinburgh is groots en indrukwekkend, maar daarmee niet minder uitnodigend en gastvrij. Deze hippe, maar traditionele stad is een must voor elke citytrip. Daarom behoort een stop in de hoofdstad van Schotland zeker in deze rondreis. Qua cultuur zit je hier goed met onder andere het National Museum of Scotland, maar ook als je wilt winkelen ben je in Edinburgh aan het juiste adres. Ga dan bijvoorbeeld naar Princes Street.







New Lanark – UNESCO Werelderfgoed



Je reis gaat verder richting het unieke Mill Hotel in het plaatsje New Lanark. Hier werd vroeger katoen gespind en het dorpje is gerestaureerd tot een unieke plek dicht bij de natuur. Tip: bezoek de Falls of Clyde. Prachtige watervallen op loopafstand van het hotel. De volgende dag rijd je terug naar Newcastle voor een fijne overtocht terug naar IJmuiden.







Deze Special wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner: