Schotland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe eilandbewoner gezocht

Gepubliceerd: 21 jul 2010
2

Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog een huisje leeg...

Adembenemende stranden, prachtige natuur en een uitzicht waar je stil van wordt.Isle of Muck, op twee uur varen van het Schotse stadje Mallaig, heeft het allemaal. Bovendien zal je geen last hebben van de buren. Het eiland heeft namelijk maar 35 inwoners, die in dertien huizen wonen. Veel ruimte is er dan ook niet: wil je een eindje joggen, dan ben je in tien minuten van de ene kant naar de andere kant gerend.

Geen pub

Het enige nadeel van dit prachtige eiland is dat er geen kerk, geen kroeg, geen postkantoor en geen supermarkt te vinden is. Politiemannen kennen ze er ook niet, maar dat is volgens de huidige bewoners ook niet nodig. De laatste 'diefstal' vond plaats in 1960, toen iemand twee flessen wijn jatte.

TV-junkie?

Televisieverslaafden zullen het ook moeilijk krijgen. Op het eiland kun je je favoriete soap niet op elk moment van de dag bekijken. Elektriciteit op het eiland is namelijk schaars. Televisiekijken kan van 8.00 tot 11.00 uur 's ochtends en van 17.00 uur tot middernacht.

Nieuwe buur

Het liefste zien de eilandbewoners een jong gezin, om het eiland 'levendig' te houden en genoeg kinderen op de school te houden - naar verwachting zal het klaslokaal volgend jaar gevuld zijn met slechts twee leerlingen.
Zie jij het zitten om deze nieuwe inwoner te worden en ben jij niet dagelijks in een kroeg te vinden? Dan zul je eerst goedkeuring van de huidige inwoners moeten krijgen. Zij hebben inspraak bij de keuze.
Mocht je het niet zien zitten om je er voorgoed te vestigen, dan kun je er ook even naartoe ontsnappen. Isle of Muck heeft namelijk wél een heuse Bed & Breakfast en drie vakantiehuisjes.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Promotie
De perfecte plekken om te kamperen in Schotland

12 mei 2017, Met een camper of caravan kun je gaan en staan waar je maar wilt. Of je er nu voor kiest om steeds een ander plekje te zoeken of een week op dezelfde camping verblijft, als je met een camper of caravan reist is het vakantiegevoel meteen aanwezig! ...

0
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Promotie
Maak kennis met Schotland

26 sep 2016, Schotland is een uniek land. Het heeft haar eigen cultuur, natuur en gastvrije mensen. Een land wat op je bucketlist moet staan. Om kennis te maken met Schotland is deze reis perfect. Je verblijft in het Winnock Hotel in Drymen, het perfecte uitga...

0

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Net de website bekeken. Lijkt me niet echt kansrijk om te gaan wonen maar ik zou er beslist wel een weekje kunnen doorbrengen met de kinderen.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wij vallen niet binnen de doelgroep, maar onze kinderen wel. Zij zijn deze week verhuisd naar Noorwegen, waar men met hetzelfde probleem van leegloop te maken heeft. Vooral het platteland vergrijst.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.