Nieuwe eilandbewoner gezocht image
Pamhesselmans

Nieuwe eilandbewoner gezocht

Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog een huisje leeg...

Adembenemende stranden, prachtige natuur en een uitzicht waar je stil van wordt.Isle of Muck, op twee uur varen van het Schotse stadje Mallaig, heeft het allemaal. Bovendien zal je geen last hebben van de buren. Het eiland heeft namelijk maar 35 inwoners, die in dertien huizen wonen. Veel ruimte is er dan ook niet: wil je een eindje joggen, dan ben je in tien minuten van de ene kant naar de andere kant gerend.

Geen pub

Het enige nadeel van dit prachtige eiland is dat er geen kerk, geen kroeg, geen postkantoor en geen supermarkt te vinden is. Politiemannen kennen ze er ook niet, maar dat is volgens de huidige bewoners ook niet nodig. De laatste 'diefstal' vond plaats in 1960, toen iemand twee flessen wijn jatte.

TV-junkie?

Televisieverslaafden zullen het ook moeilijk krijgen. Op het eiland kun je je favoriete soap niet op elk moment van de dag bekijken. Elektriciteit op het eiland is namelijk schaars. Televisiekijken kan van 8.00 tot 11.00 uur 's ochtends en van 17.00 uur tot middernacht.

Nieuwe buur

Het liefste zien de eilandbewoners een jong gezin, om het eiland 'levendig' te houden en genoeg kinderen op de school te houden - naar verwachting zal het klaslokaal volgend jaar gevuld zijn met slechts twee leerlingen.
Zie jij het zitten om deze nieuwe inwoner te worden en ben jij niet dagelijks in een kroeg te vinden? Dan zul je eerst goedkeuring van de huidige inwoners moeten krijgen. Zij hebben inspraak bij de keuze.
Mocht je het niet zien zitten om je er voorgoed te vestigen, dan kun je er ook even naartoe ontsnappen. Isle of Muck


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.