Groot-Brittannië foto's & tips

'463166' door robgreeve '463166' door robgreeve

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Eilan Donan Castle

robgreeve

Eilan Donan Castle. Een schitterend mooi kasteel wat op verschillende wijze mooi gefotografeerd kan worden. De historie druipt ervan af. Deze foto is al een aantal jaren oud maar blijft mooi.

'370097' door meeko '370097' door meeko

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Roltrappen

meeko

De roltrappen in de Londense metro, the Tube, kunnen behoorlijke afmetingen hebben, ze moeten dan ook een aantal hoogte- en dieptepunten met elkaar verbinden :-) De Northern Line is houder van zowel het diepte- als het hoogterecord in de Londense metro. Het diepste punt van het gehele metrostelsel ligt op de Northern Line op een diepte van 67,4 meter onder het maaiveld ter hoogte van Holly Bush Hill in Hampstead. Het hoogste punt met 18 meter boven de grond eveneens op de Northern Line en wordt gevormd door het Dollis Brook-viaduct over Dollis Road. Het metrostation van Hampstead is met zijn ligging van 58,5 meter onder de grond het diepste station van de metro van Londen. Station Angel, ook op de Northern, heeft de langste roltrap met een lengte van 60 meter. In 1987 vond een grote brand plaats die bekendstaat als "de brand in King's Cross". In werkelijkheid vond de brand plaats in het nabijgelegen metrostation, King's Cross St. Pancras. 31 mensen kwamen hierbij om het leven. De brand was de aanleiding om de houten roltrappen in de Londense metro door metalen roltrappen te vervangen. (bron wiki)

'484824' door jaapburgers '484824' door jaapburgers

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Skye

jaapburgers

Volgens Columbus Travel behoort het eiland Skye tot de top 10 van eiland in Europa. Zie mailtje van Columbus 4 maart. Ik ben het daar roerend mee eens. Hoewel ik lang niet alle eilanden van Europa ken.... Het bezoek aan Skye en de wandelingen daar behoren tot de hoogtepunten van mijn rondreis door Schotland. Raar eigenlijk, dat bij Columbus the Isle of Skye niet bij de highlights van Groot Brittanië staat vermeld. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'483070' door Miller '483070' door Miller

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Lighthouse

Miller

Deze vuurtoren heet "Neist Lighthouse" bij Isle of Skye van Schotland. Het is heel populair plekje. Je kun daar lekker genieten van uitzicht tijdens picknick of tijdens genieten bij zonsondergang en nemen ze wijn met glazen of dekens of warme dranken. Gelukkig was deze dag zalig nazomer.

'484640' door Moraima '484640' door Moraima

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

De Tower Bridge

Moraima

De Tower Bridge is al meer dan 100 jaar oud. De brug op zich is erg mooi om te zien en is ongetwijfeld een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Het deel tussen de twee torens is een klapbrug die voor de scheepvaart, zoals cruiseschepen, geopend kan worden.

'404894' door raymsfotosite '404894' door raymsfotosite

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Buachaille Etive Mor

raymsfotosite

Een prachtige plek in Glencoe Schotland. Je ziet de beroemde berg Buachaille Etive Mor en de waterval van de rivier de Etive Etive. Prachtige plek die er steeds weer anders uitziet.

'432474' door nielsdros '432474' door nielsdros

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Typisch Londen!

nielsdros

House of Parliament, de Big Ben, rode stadsbussen, de zwarte taxi's, wolken aan de lucht en fietspaden voor de ontelbare mountainbikers en wielrenners in de stad. Dit is Londen in één foto. Ik heb de foto laag bij de grond gemaakt, zo creëer je een interessant beeld en gefotografeerd met een groothoeklens om zoveel mogelijk van dit stukje Londen mee te nemen!

'482708' door jeanique '482708' door jeanique

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

Tips voor het boeken.

jeanique

Newcastle upon Tyne, een bijzondere stad waar oud en nieuw samensmelt. De stad die door de Romeinse keizer Hadrianus werd gesticht, in de middeleeuwen een belangrijke vestingstad was en de geboorteplaats is van onder andere Sting en Mr. Bean. Hier wandel je zowel door de geschiedenis als door de moderne tijd. Wij zijn naar Newcastle geweest met een speciale actie voor Veronica Magazine-abonnees, in samenwerking met DFDS Seaways: een 3 daagse mini-cruise naar Newcastle voor €44,- per persoon (normale prijzen voor deze 3 daagse cruise zijn vanaf 88,- per persoon). Inbegrepen bij de MiniCruise zijn: -Twee overnachtingen in een 2-persoons binnenhut - Bustransfer van en naar de haven van Newcastle - Faciliteiten aan boord van de cruiseferry - Brandstoftoeslag Als je op de website gaat boeken kun je aangeven of je een parkeerplaats wilt reserveren voor €7,- per nacht. Wij wilden dit doen, maar de parkeerplaats was helaas al volgeboekt en er staat verder niet vermeld waar je de auto in zo’n geval dan wel kwijt kunt. We hebben dit bij de incheckbalie nagevraagd en het blijkt dat je de auto langs de kades en op een paar andere parkeerplaatsen gratis kunt parkeren! Verder kun je tijdens je boeking ook aangeven of je wilt ontbijten aan boord. Dit kost €13,70. Het staat niet aangegeven of je ook ergens anders aan boord aan een ontbijtje kunt komen, dus hebben wij dit prijzige ontbijt geboekt. De prijs was niet het enige wat ons tegenviel, het ontbijt zelf was niet van de kwaliteit die je zou verwachten voor zo’n prijs. Ja, er was veel keuze, maar de eieren waren zo kort gekookt dat ze bijna rauw waren, de scrambled eggs idem dito, het spek bestond niet uit knapperige plakjes maar grote brokken vlees... Kortom niet “je van het”. Ook gaat er iemand rond met een dienblad met verse jus. Deze was heerlijk, alleen bleek later dat je daar €2,60 extra voor moest betalen! En dat terwijl er twee sapautomaten bij het buffet staan met onder andere de keuze uit jus! Aan boord blijkt dat je in het Lighthouse Cafe veel goedkoper (en naar ons idee betere kwaliteit) ontbijt kunt bestellen! Zo heb je voor €9,95 een compleet English Breakfast en voor €7,- een Dutch Breakfast! Ook kun je croissantjes of broodjes bestellen met keuze uit beleg voor rond de €2,50. In tip 2 "Aangescherpte veiligheidsvoorschriften!" staat een handige tip voor als je van boord gaat.

'472859' door wuppie51 '472859' door wuppie51

Groot-BrittanniëLiverpool

Groot-BrittanniëLiverpool

Openbaar vervoer in..

wuppie51

In Liverpool kun je een dagkaartkopen om in Liverpool en een vrij groot gebied eromheen gebruik te maken van bus, tram en metro. De kaart kost 4,50 pond. Een koopje, omdat een enkeltje op de bus 1,70 pond kost. Met de kaart kun je bijv. naar het noorden Southport, een badpaats. Leuk is ook halte Hall Road. Na een kort wandelingetje kom je bij een strand waar je weliswaar niet mag zwemmen , maar waar 100! manshoge beelden staan naar het evenbeeld van kunstenaar Anthony Gormley. Sommige staan in het water, andere staan droog. Wat ook leuk is, is om de wirral (=groen) line te nemen naar halte West Kirby. Daarvandaan kun je 12 mijl lopen over een oude spoorlijn naar station Hooton. In Hooton neem je de metro weer terug naar Liverpool, of je reist nog even door naar bijv. New Brighton. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagje in bus, tram of metro gaan zitten en kijken waar die je heen brengt. Wel af en toe uitstappen natuurlijk. Wij kochten de kaart op Lime Street Station. Het is een kraskaart, dus je krast dag, maand en jaar open. Het is wel verstandig om de kaart een dag tevoren te kopen omdat de buschauffeur ze niet verkooopt. In dat geval betaal je eerst de busticket en dan de dagkaart. Let overigens wel op met gewone buskaartjes: elke busmaatschappij heeft zijn eigen kaartjes. Koop je een dagkaart bij Arriva (3,30) dan kun je daar niet mee reizen in bussen van een andere maatschappij. In dat opzicht is die merseylineticket ook nog eens heel gemakkelijk, want hij geldt voor alle maatschappijen.

'530395' door corriedewinter '530395' door corriedewinter

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Turkooizen zee bij...

corriedewinter

Op het Lizard schiereiland in het graafschap Cornwall vind je een van de mooiste baaien van Engeland. De zee bij Kynance Cove heeft echt deze turkooizen kleur, het strand met fijn zand nodigt uit tot luieren, zwemmen en snorkelen, maar ga vooral eerst lopen langs de Southwest Coast Trail. Paardrijden kan ook, rechtsboven zie je een paar ruiters. En wat denk je van rotsklimmen? Het café dat je hier ziet is ecovriendelijk, net als Kynance Beach Cottage daarachter, waar je kunt overnachten. Ook een voordeel: het is hier in het zuidwesten duidelijk warmer dan in de rest van Engeland vanwege de warme golfstroom.

'490004' door deerik '490004' door deerik

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Visser met vangst

deerik

Een heel andere visser en een heel succesvolle in dit geval. Ik vond het zo'n feest om deze papegaaiduikers op de Farneilanden te fotograferen dat ik dit jaar weer terug ga. Deze keert net terug naar zijn nest met een flinke buit!

'487585' door Moraima '487585' door Moraima

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Londen at night.

Moraima

Om de stad te verkennen hebben we daar de hele dag gelopen maar s'avonds gingen we nog lekker eten bij een restaurant. Heerlijk daar gezeten en genoten van deze prachtige stad!

'553903' door corriedewinter '553903' door corriedewinter

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Farne islands: een...

corriedewinter

De Farne eilanden bezoek je met een boot vanuit Seahouses. Het Nationaal Park wordt beheerd door de National Trust, dus hou er rekening mee dat je hen ook moet betalen buiten de boottocht om. Dit kan allemaal makkelijk op de kade bij Seahouses. Er zijn verschillende ondernemers die boottochten aanbieden. Als je ook aan land wilt, neem dan Billy Shields. Hij heeft overdekte boten zodat je tijdens de tocht naar binnen kunt als het gaat regenen. Hier zie je een groepje puffins (papegaaiduikers) net na een regnbui. Ze zitten op een rots op een van de niet toegankelijke eilanden en hebben hun eiland mooi gedecoreerd. Gelukkig zie je er honderden op Inner Farne van heel dichtbij. Ze zijn absoluut niet schuw, maar blijven wel op afstand. Kosten boottocht met landing op Staple Island en Inner Farne: £41,50 inclusief National Trust. Ik zeg: doen!

'440878' door Pieter51 '440878' door Pieter51

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Cuith-Raing (Quiraing

Pieter51

Cuith-Raing (Quiraing) is op Isle of Skye een toeristische trekpleister, maar je moet wel een beetje geluk hebben met het weer. En dat hadden we die dag. Via een 'single track road' is de top van het bergmassief te bereiken, alwaar je een schitterend uitzicht hebt.

'553014' door corriedewinter '553014' door corriedewinter

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

De Engel van het...No

corriedewinter

Als je bij Newcastle van de ferry komt en naar Noordoost-Engeland rijdt, neem dan even de tijd om in Gateshead de ‘Angel of the North’ te bekijken. Net van de snelweg zie je het beeld al oprijzen. Het is 20 meter hoog, heeft een vleugelwijdte groter dan een Boeing van 54 m en het bevat 200 ton staal. De maker van het beeld, Antony Gormley, plaatste zijn engel in 1998 op een plek waar achthonderd jaar lang aan mijnbouw werd gedaan. De Engel is een eerbetoon aan de vele generaties mijnwerkers van toen en een symbool voor de economische en culturele heropleving van de regio. Wij staan hier tegen de avond en zijn diep onder de indruk. Aan de twee figuurtjes zie je hoe enorm het beeld is.

'434692' door dreamer666 '434692' door dreamer666

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Scheepswrakken

dreamer666

De scheepswrakken in Salen op het eiland Mull vormen het onderwerp in de foto's van vele fotografen. Het was de gewoonte op het eiland om een schip na zijn dienst gewoon te laten vergaan in een soort van zeemansgraf.

'102723' door loltje '102723' door loltje

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Stoomtrein Kent & Eas

loltje

Zie voor de omschrijving de foto van Bodiam Castle

'499745' door Reisheid '499745' door Reisheid

Groot-BrittanniëNoord Ierland

Groot-BrittanniëNoord Ierland

The Dark Hedges

Reisheid

Deze prachtige mystieke bomen lijken de verlaten landweg te omhelzen met een duistere vastberadenheid. Ik word gevangen door de symboliek die de natuur hier lijkt uit te beelden. Mistroostig, sereen en gelijktijdig vriendelijk en omarmend. Lees meer over deze reis door Noord-Ierland en Ierland in mijn blog 'The Fellowship without a Ring'.

'196646' door hillebrand '196646' door hillebrand

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Rocky coast II

hillebrand

Ik vind die kustlijn aan de westkant van Midden Wales zo ontzettend mooi. Erg inspirerend om daar eens een paar uurtjes lekker buiten te spelen met de camera. Daar kan ik nou erg blij van worden! Deze opname is gemaakt met een groothoeklens op 22mm. Ik heb een laag standpunt gekozen zodat je veel diepte krijgt. Handmatig scherp gesteld (hyper focal) en gebruik gemaakt van een ND, GND en polarisatiefilter. Het ND (Neutral Density) filter gebruik je om de sluitertijd terug te brengen zodat er bewegingsonscherpte in het water komt. Het GND (Grijsverloop) is er voor om het contrast tussen lucht en voorgrond terug te brengen.

'517342' door trudyvermeij '517342' door trudyvermeij

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

The homeless

trudyvermeij

Ze zijn in iedere grote stad en altijd is het schrijnend om te zien; de daklozen, en dan vraag ik mezelf altijd af waar het fout is gegaan met deze mensen dat ze zo terecht komen. Deze zwerver zat in de buurt van de Tower Bridge.

'322057' door mtooren '322057' door mtooren

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Grot van merlijn

mtooren

Tijdens onze vakantie bezoeken wij Tintagel Castle, de plaats waar de legendarische koning Arthur zou zijn geboren. Aan de voet van het kasteel ligt een grot die bij hoog tij helemaal onderloopt. Volgens de legende woonde Merlijn de tovenaar hier vroeger.

'546210' door steven-dijkshoorn '546210' door steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

The Devil's Pulpit in

steven-dijkshoorn

The Devil's Pulpit in Finnich Glen. Het is een uitdagende klim naar beneden om deze locatie te kunnen fotograferen. Het is glad, stil, vies en erg glad. Ondanks het gevaar, en de kans op vallen moest ik foto's maken in The Devil's Pulpit. Je gaat niet elke week op een fotografie reis naar Schotland. Prachtige locatie!

'460044' door adelheid '460044' door adelheid

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Welsh Stones

adelheid

Deze grafkamer staat in het zuid-westen van Wales. Het wordt nauwelijks aangekondigd als toeristische trekpleister, maar de eigenaren van onze B&B vonden dat we een kijkje moesten nemen bij Pentre Ifan. Dus dan maar gelijk de late middag gepakt in de hoop op een mooie zonsondergang. Ik werd niet teleurgesteld.

'550490' door steven-dijkshoorn '550490' door steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Glenfinnan Monument e

steven-dijkshoorn

Schitterende locatie voor het maken van foto's, een stukje geschiedenis van Schotland en het bekijken van de Harry Potter stoomtrein op het Glenfinnan viaduct. Stukje geschiedenis: In 1815 werd net buiten het dorp een monument opgericht. Dit ter markering van de plaats waar Charles Edward Stuart, alias Bonnie Prince Charlie, op 19 augustus 1745 zijn koninklijke vaandel hees waarmee de 2e Jacobiteinse opstand een feit was. Deze gebeurtenis leidde 8 maanden later (16 april 1746) tot de Slag bij Culloden. Het monument werd ontworpen door de Schotse architect James Gillespie Graham. Het bestaat uit een toren met hierop een standbeeld van "de onbekende Highlander in kilt" Sinds 1938 is het monument in beheer bij de National Trust for Scotland. Naast het monument staat een bezoekerscentrum waar een permanente tentoonstelling is ingericht over de Jacobiteinse geschiedenis.