Noord Ierland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De drinkende olifant

Noord Ierland,
Groot-Brittannië


Deze rots in de zee is genaamd 'de olifantenslurf', en deed mij inderdaad sterk denken aan een enigszins abstracte olifant die rustig staat te drinken. Je vindt deze, en nog veel meer bijzondere rotsformaties die in de zee staan, op een kwartier wandelen vanaf Ballintoy Harbor.
Je kunt ook vanaf de andere kant komen die je op de achtergrond ziet, het havengehucht Portbradden dat beneden tegen de kliffen aan is gebouwd. Vanaf daar loop je over het 1,5 km lange strand van Whitepark Bay, onderlangs de kliffen, richting de olifant en zijn vele geologische buren, zoals het kleine natuurlijke bruggetje wat wonder boven wonder overeind is gebleven in de af en toe beukende golven.

Een prachtig stuk Noord-Ierland, gelegen tussen de toeristenmagneten Giant's Causeway en Carrik-a-rede Ropebridge. Daardoor is het hier juist heel rustig, zeker ook omdat het niet direct bereikbaar is met de auto. Het maakt tevens deel uit van de Causeway Coastal walk welke 50 km de noordkust volgt. Een schitterende lange wandelroute waar je ook kleine stukjes van kunt wandelen zoals dit deel.