Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een dagje in London zonder toeristen

Londen,
Groot-Brittannië


When a man is tired of London, he is tired of life...., aldus Samuel Johnson. Helaas, deze vrouw is na 1 dag in het centrum van London doodmoe van......alle toeristen. Heb jij daar ook last van? Ga dan eens een dagje doorbrengen in The City of London, het financiele hart van de stad! Daar vind je alleen mannen in streepjespakken (en een enkele powerlady) die op de stoep staan te roken. Verder zitten ze de hele dag achter hun computerschermen.
Begin bij [url="http://www.themonument.info" target="_blank"]MONUMENT[/url] ( en wel om 09:30 uur, want anders zijn hier toch toeristen) . Beklim deze gedenknaald via de 311 treden hoge trap (je krijgt na afloop een diploma!) en bekijk de City van bovenaf:
1. LLOYD'S BUILDING (Ja, die met de blauwe kranen) wordt wel de "inside out" building genoemd. Dit gebouw veroorzaakte in 1986 bijna een revolutie in de City en ver daarbuiten.
2. THE GHERKIN (Ja, lijkt sprekend op een 200 meter hoge augurk) uit 2004. Dit gebouw heet eigenlijk de "Swiss Re Tower"
3. Een veertigtal WREN-KERKJES , die ingeklemd staan tussen en verscholen staan achter de grote kantoorkolossen.

Ga vervolgens naar BANK. Hier vind je de ROYAL EXCHANGE (thans een luxe shoppingcentre) en the BANK OF ENGLAND (waarin een museum). In de directe omgeving bevindt zich [url="http://www.leadenhallmarket.co.uk" target="_blank"]LEADENHALL MARKET [/url](14 e eeuw), met leuke pubs, restaurantjes en marktstalletjes. Tenslotte: [url="http://www.guildhall.cityoflondon.gov.uk/" target="_blank"]GUILDHALL[/url] ( 12e eeuw). De hall kun je gratis bezoeken als er geen evenementen zijn.

Natuurlijk ook uitgebreid rond de Gherkin en LLoyds building sluipen om de boze bankiers te beloeren en psychedelische foto's te maken.
Ik wens je veel plezier en weinig toeristen toe (zegt het niet voort).