Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

London Eye

Londen,
Groot-Brittannië


Het London Eye is een reuzenrad in Londen, Engeland. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules.
Het London Eye werd gebouwd in 1999 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraden het London Eye al overtroffen in hoogte. Op dit moment is de Singapore Flyer met een hoogte van 165 meter de recordhouder.
Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminster. Het London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Het rad was, door technische problemen, pas later in dat jaar toegankelijk. Een ritje in het reuzenrad duurt 30 minuten (gemiddelde snelheid: 0.26 m/s) en biedt een ruim uitzicht op Londen en het landschap daaromheen. (bron wiki)

Dit tot de verbeelding sprekende rad is vast al vaak geplaatst hier, maar ik blijf het mooi vinden!
Voor mensen met hoogtevrees zijn het geen prettige capsules, in onze capsule zat iemand die daar last van heeft en zij bleef netjes in het midden zitten..........de rest is van glas!