Londen reisblogs

Levendig Londen

Marjella bereidt zich voor Gepost op 25 mei 120 reacties

Zoals ik al zei in de Blog van Lovely Lincoln had ik een aanbod gekregen van de eigenaresse van het Bed and Breakfast om met haar mee te rijden naar Londen. Het enige nadeel was dat ik dan alles in Londen in 1 dag moest zien, want ja, ik wist niet wanneer ik er weer zou zijn.
Vroeg in de ochtend vertrokken we en rond 10:00 kwamen we al aan in Londen, rond die tijd waren er nog volop demonstraties aan de gang en daar heb ik dus nog wat van meegekregen. Heel dichtbij het theater waar de eigenaresse moest zijn was het St. Paul Cathedral, ik ben niet naar binnen geweest, want ik had een strak budget waarbij een bezoekje aan de London Eye nog net kon, maar de buitenkant is prachtig, degelijk, maar mooi, het stukje van de binnenkant dat ik kon zien liet me spijt krijgen van mijn budget, maar helaas, ik had gewoon het geld niet.
Meteen maar door naar de London Eye, zelfs de straat naar de London Eye is gezellig, allerlei mensen die er staan als levende standbeelden en straat artiesten. De London Eye is vol met beveiliging, als je in de rij staat wordt je handtas gecontroleerd op explosieve en andere gevaarlijke spullen. Daarna voor je de cabine in stapt wordt de cabine met een metaaldetector gecontroleerd en hetzelfde verhaal weer als je eruit komt.
Het uitzicht is prachtig, je kunt zo bepalen waar je daarna heen wil, de hele cabine is met glas bedekt, dus je kunt overal heen kijken en om de zoveel meter stopt het rad even zodat je rustig kunt kijken.
Iets wat je natuurlijk niet kan missen als je naar Londen gaat is de wisseling van de wacht bij het Buckingham Palace. Erg leuk om een keer te zien, ik vind persoonlijk die oude tradities wel iets hebben. Zonder dat ik het van te voren wist, heb ik ook nog een echte Royal gezien, er kwam namelijk opeens heel veel politie naar het Buckingham Palace en zette hekken neer waar we achter moesten staan. Er kwam een geblindeerde auto langs, ik kon nog net een vrouw zien zitten die naar ons zwaaide.
Vlakbij het Buckingham Palace is een mooi park te vinden waar je lekker kunt genieten van het zonnetje, ga alleen niet op de stoelen zitten die op het gras staan, want daar moet je voor betalen. Na een kleine pauze was het al gaan schemeren, maar ik wou perse de Tower Bridge nog zien, want veel vrienden hadden er over gesproken, dus ja, dat moest dan maar he?!
Terwijl ik richting de Tower Bridge liep viel het me op dat de stad Londen eigenlijk altijd in beweging is, ’s ochtends is iedereen op de straten en geniet van de dag, in de avond verhuisd iedereen van de straat naar de restaurantjes om gezellig de dag te overzien.
Persoonlijk denk ik dat het de tijd was en het feit dat ik al vanaf 10:00 tot 22:00 aan het lopen was, maar ik was niet zo onder de indruk van de Tower Bridge, wel mooi om te zien, maar verder niet echt. Misschien ben ik wel de enige die zo denkt, het zal waarschijnlijk ook wel de tijd en de vermoeidheid zijn geweest maar goed, misschien zijn er meer die zo denken?
Zoals ik ook zei in de Blog van Lovely Lincoln, in mijn visie is het beter om 2 dagen de tijd te nemen om Londen goed te verkennen en op een rustig tempo. Ik heb alles gezien wat er toeristisch te zien valt in Londen, maar wel op een monsterlijk tempo.

Marjella Positie 26226 (0 p.) Lid sinds 20-05-2012 Foto's en tips: 51 Blogs: 26 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dublin debakel
0 3
Gepost op 21 februari
Ierland Dublin
Maandthema stemmen
0 2
Gepost op 13 juni
Nederland Groningen
Alien in Rusland
0 16
Gepost op 23 mei
Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.