Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen image

Londen

Londen
Groot-Brittannië
Irislusse

5 Overschatte bezienswaardigheden in Londen

1 - HET UITZICHT VANAF DE LONDON EYE
Het iconische reuzenrad van Londen is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire bezienswaardigheden, met als gevolg lange rijen vol toeristen die hopen de stad voor heel even van grote hoogte te kunnen overzien, en bewonderen. Het staat buiten kijf dat het uitzicht over Londen geweldig is, maar de combinatie van eindeloze wachttijden en exorbitante toegangsprijzen drukken wel degelijk de pret. Als je bereidt bent een halve dag te wachten op je beurt - prima - maar naar onze mening zijn er betere plekken voor een uitzicht op Londen.

EEN ROMANTISCH KIJKJE OP LONDEN VANAF PARLIAMENT HILL
Als je een uniek uitzicht wil hebben van Londen met de meest prominente bouwwerken op de voor- en achtergrond, zoals The Shard, het Gherkin en de St. Paul's kathedraal, dan is Parliament Hill beslist de beste plek. Ontspan na een dag vol avontuur in de binnenstad, terwijl je van het prachtige uitzicht geniet. Onze speciale Waytostay-tip: breng een gevulde picknickmand mee en geniet samen met vrienden, familie, of je geliefde. Geen last van grote menigten of lange wachtrijen. En het is nog gratis ook!

2 - WINKELEN IN HARRODS?
Dit luxe warenhuis staat wereldwijd bekend als hét winkelcentrum van de meeste luxe, dure merkproducten en de beste klantenservice. Het gebouw zelf bevindt zich in Londense elitewijk: Kensington and Chelsea. Zowel toeristen, bekende personen, en de rijken zijn hier veel en graag geziene gasten. Wat betreft waanzinnig winkelen kom je bij Harrods absoluut aan je trekken, maar als je liever in een typisch Britse setting shopt, zal het zeker niet aan je verwachtingen voldoen.

ONTDEK HET WARENHUIS LIBERTY
Voor een warenhuis in Londen met charme, karakter en een rijke historie, is het Liberty warenhuis de beste optie. Het Tudor-stijl vormgegeven gebouw heeft een poppenhuis-achtig interieur en indeling, vol met in elkaar overlopende kamertjes en creatief georganiseerde ruimtes. Of je nou een compleet nieuwe garderobe wilt aanschaffen, of simpelweg wilt 'kijken, kijken, niet kopen', het aanbod en vertoon van Liberty zal je niet teleurstellen. Na afloop kun je je geluk en smaakpapillen beproeven in het bijbehorende Engelse thee-café. Matt Bramford van Spotted by Locals beschrijft dit als de perfecte gelegenheid om traditionele Britse gebakjes te proeven, samen met één van de 48 verschillende soorten thee! Verder vind je ook zeer originele koopjes in Leadenhall Market, dat met name bekend is van Harry Potter.

3 - EEN HAPJE ETEN BIJ EEN INTERNATIONAAL RESTAURANT IN LONDEN
De Britse keuken heeft slechte reputatie als het gaat om eten. Omdat het bekend staat als saai en smakeloos, mijden veel toeristen de lokale restaurants en eten in een restaurant waarvan ze de naam en het voedsel kennen. Er is op zich niets mis mee in het Hard Rock Café te gaan eten, ware het niet dat Londen zo veel meer te bieden heeft dan hamburgers, frietjes en frisdrank, en klaar is om korte metten te maken met zijn slechte reputatie.

DINEER ALS EEN GEBOREN EN GETOGEN LONDENAAR
Londen heeft een hoop traditionele, authentieke gerechten om uit te proberen; bijvoorbeeld de klassieke fish 'n' chips en de delicatessejellied eels (paling in gelei). Beide specialiteiten zijn al generaties lang zeer geliefd bij de lokale bevolking, vooral onder arbeiders en de "man van het volk". Wil je daadwerkelijk even in de schoenen staan van een rasechte Londenaar, dan moet je de typische pie and mashuitproberen, een hartig, met gehakt gevuld - taartje met aardappelpuree en koriandersaus. Helaas zijn de pie and mash speciaalzaakjes een uitstervend ras. Eén van onze eigenaren in Londen, Grant Barbe (zijn appartement), raadt F Cooke's eetcafé op Hoxton Street aan, waar je nog de onvervalste Londense sfeer van dichtbij meemaakt waar de buurt bekend om staat.

4 - MEESTERWERKEN IN HET TATE MODERN MUSEUM
Eén van de meest beroemde moderne kunst galeries ter wereld; Het Tate modern, gevestigd aan de Theems, trekt jaarlijks miljoenen liefhebbers van de moderne kunst. Hoewel er zeker een aantal uitzonderlijke schilderijen en sculpturen te vinden zijn, is de buitenkant - het gebouw zelf - tamelijk lelijk. En als je graag wordt verrast door vernieuwende werken, die nog niet tot de mainstream behoren, dan moet je niet naar het Tate gaan.

VERBORGEN SCHATTEN VAN DE LONDENSE KUNSTSCÈNE
Het is duidelijk dat Londen een bruisende subcultuur van moderne kunst kent; dagelijkse komen er steeds meer exposites, werkplaatsen en workshops bij in de stad. Voor een buitengewoon inzicht in het scheppingsproces van moderne kunstenaars, raden we je aan het Gasworks complex te bezoeken, waar je kunstenaars van dichtbij aan het werk kan zien. Het project stelt nieuw talent in staat zichzelf te profileren en ideeën met andere kunstenaars te ontwikkelen. Verder tref je in Londen nog veel meer van zulke juweeltjes, zoals deCourtauld Gallery, het Asylum en The Old Police Station. Onze Waytostay tip luidt dan ook: Bezoek één van deze of de vele andere minder bekende galeries en wellicht sta je oog in oog met een volgende wereldbekende kunstenaar.


Voor tip 5, kijk op onze blog: https://www.waytostay.com/nl/news/wat-niet-te-doen-in-londen/