Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen image

Londen, de stad waar je moet zijn geweest

Londen
Groot-Brittannië
Wampie

Londen, de stad waar je moet zijn geweest

We verbleven in een hotel buiten het centrum. Het hotel heet Hotel Viking. De kamer was schoon en je kon er redelijk slapen. Het ontbijt wat we de eerste dag kregen geserveerd was beneden alle pijl. Wat slecht! Het werd niet eens geserveerd, maar je moest het allemaal zelf doen. De receptie zat enkel en alleen aan de telefoon en had geen tijd voor de gasten. Voordat we in het centrum waren, moesten we eerst 20 minuten lopen en dan nog eens 15 minuten met de metro. Dus als je naar het centrum wou moet je daar al veel tijd voor rekenen. Dat was een grootte ergenis. Er was ons beloofd dat je in twintig minuten in het centrum zou zijn, maar helaas. We lieten onze dagen er niet door verpesten.

We gingen de eerste avond dus maar niet het centrum in, omdat we heel veel tijd kwijt waren om naar ons hotel te komen en te vinden. We hebben in de buurt wat gegeten en we zijn naar een lokale supermarkt geweest voor wat cola light. Zo hebben we de avond op onze hotelkamer doorgebracht, want er was niet eens een hotelbar.

De volgende dag gingen we met de metro naar St. Paul Cathedral waar Prins Charles en Diana ooit getrouwd zijn. De entreeprijs was aan de hoge kant, dus we zijn niet verder gegaan dan de kassa. Hierna hebben we de dubbeldecker naar Piccadilly Circus gegaan. Het plein lijkt op een foto groter dan het in werkelijkheid is. Dit komt, denk ik, door de grootte reklameborden, die daar op de gebouwen zijn gevestigd. Hierna zijn we naar Trafelgar Square gelopen. Hier zie je mooie grootte fonteinen met helblauw water. Zonder dat we er erg in hadden waren we in de buurt van de Big Ben, Westminster Abby, London Eye (Reuzenrad) en de Horse Guards. Bij de Horse Guards aangekomen hadden we geluk, want we hadden net wat foto's gemaakt en daarna was er meteen wisseling van de wacht. Na de wisseling van de wacht gingen we naar de museum The Household Cavalry. DIt is een museum over de Horse Guards. Het was ook helemaal niet duur. Je betaald voor een entree 6 pond en als je de 60 bent gepasseert 4 pond. Dit museum is gevestigd in de Horse Guards Building en dit gebouw is in de 18de eeuw gebouwd en in palladiaanse stijl. Op de binnenplaats van dit gebouw is er jaarlijks Horse Guards Parade. De poort van het gebouw mag alleen de leden van de koninklijke familie onderdoor rijden. De 'gewone' burger mag er slechts onderdoor lopen als er geen parades zijn. Dit is echt een aanrader om naar toe te gaan.

Vanaf de Horse Guards Building gingen we via de St. James park naar Buckingham Palace. We zagen daar, toen we aan kwamen lopen, de koninklijke rood-goud-blauwe vlag op het dak wapperen, dus dat betekende dat Queen Elizabeth II thuis was. Helaas mag je dan niet het paleis bezoeken als Queenmother thuis is.

Hierna gingen we naar een echte Engelse Pub. We waren ook toe aan wat rust, want we hadden vanaf het ontbijt alleen maar gelopen en een klein stukje met de metro en bus. Nadat we onze pint op hadden gingen we op weg naar Harrods. Dit warenhuis dateert van 1849 en hanteert de regel: 'Alles, aan iedereen en overal (omnia, omnibus, ubique) te leveren.' Harrods heeft zo'n 500 werknemers in dienst, ongeveer 300 afdelingen en is sinds 1985 in handen van de Egyptische zakenman Mohammed El Fayed. Je weet niet wat je ziet als je in Harrods rond loopt. Je hoeft er niks te kopen als je er maar bent geweest. Als je daar niet bent geweest, dan ben je niet in Londen geweest. Kortom een must om daar naar toe te gaan. Je moet ook zeker naar één van de twee monumenten voor Princess Diana en Dodi El Fayed. Dat is erg indrukwekkend. Zeker het monument wat in de Egyptische hal is gevestigd. Erg mooi! Als je Harrods via de hoofdingang verlaat, dan houdt een portier de deur voor je open en zegt dan vriendelijk: "Thank you for coming! See you next time!" We zijn toen naar de overkant gelopen om naar een dependance van Harrods te gaan voor sushi te eten. Ze hebben daar niet alleen voor de visliefhebbers, maar ook voor de vleesliefhebbers. Dus voor elk wat wils.

Hierna zijn we de Tower Bridge gegaan met de metro. Het was inmiddels al donker, dus dan moet de Tower Bridge verlicht zijn. We zijn hierover heen gelopen naar een hotel wat, heel toepasselijk, The Tower Hotel heet. Hier hebben we in een hotelbar gezeten met uitzicht op de Tower Bridge en hebben maar weer een Engelse pint genomen. Toen vonden we het mooi geweest en zijn we naar onze eigen hotel gegaan om daar de dag af te sluiten met een drankje op onze hotelkamer.

De volgende dag hebben niet van het ontbijt gebruik gemaakt. We hebben onze spullen gepakt en zijn vervolgens met de metro naar Liverpoolstreet gegaan om daar in een zijstraat bij een tent een echt Engels ontbijt te nuttigen. DIt was helemaal super! Hierna zijn we even in Hyde Park geweest, maar het regende zo dat we besloten om toch maar alvast naar Heathrow te gaan. Daar hebben en ter afsluiting een glas champagne genomen en hebben we in een dependance van Harrods nog wat souvenirs gekocht. Helaas zat toen onze avontuur in Londen erop.

Foto's

46ed1.jpg
46ed1.jpg
Wampie
46ed1.jpg
46ed1.jpg
Wampie
46ed1.jpg
46ed1.jpg
Wampie
47021.jpg
47021.jpg
Wampie
47021.jpg
47021.jpg
Wampie
47021.jpg
47021.jpg
Wampie
47021.jpg
47021.jpg
Wampie
e70db.jpg
e70db.jpg
Wampie
e70db.jpg
e70db.jpg
Wampie
e70db.jpg
e70db.jpg
Wampie
e70db.jpg
e70db.jpg
Wampie
d83d4.jpg
d83d4.jpg
Wampie
d83d4.jpg
d83d4.jpg
Wampie
d83d4.jpg
d83d4.jpg
Wampie
d83d4.jpg
d83d4.jpg
Wampie