Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen image

Londen

Londen
Groot-Brittannië
Esthervanderham

Welcome to London!

Welcome to London (26-10-2006)

Het zijn er twee en je kan ze helemaal zien, zo vanachter het Victoria Embankment over de OXO tower; regenbogen.

Ik sta onder een boom langs de Thames vlak bij Gabriel’s Warf en het regent katten en honden in Londen terwijl de zon haar best doet de zware wolken te verdrijven. Ondertussen probeert een mengeling van toeristen en locale bevolking het vege lijf zo droog mogelijk te houden en men vindt zijn toevlucht op de tweedehands boekenmarkt onder Waterloo bridge. In het aangrenzende National Film Academy is een oploopje van zenuwachtig ogende fans die graag met Dustin Hoffman op de foto willen die hier is in het kader van het London Film Festival. Als de zon weer de overhand krijgt loop ik langzaam terug naar huis, richting Tate Modern.

Dit is zomaar een impressie van een zaterdagmiddag in Londen waar ik inmiddels al weer 4 weken ben. En als je het mij vraagt: “hoe vindt je het?”, kan ik, zoals ik de afgelopen weken veel gedaan heb, klagen over alles wat er hier niet georganiseerd is maar daar heb ik geen zin meer in (het wordt daar echt niet beter van). Ik zal maar zeggen dat zowel LSE als de bank en het huis, een goede oefening in geduld en mens-erger-je-niet zijn.
Nee, ik wil jullie graag leuke dingen vertellen want, zoals een vriendin van Mathijs (die nog steeds in Mexico is) op zijn travelmessage-site had geschreven: Het leven is iedere dag een feest maar je moet wel je eigen slingers ophangen!
Mijn opleiding is heel leuk. We zijn met 25 studenten, waaronder maar 1 Brit, uit allerlei verschillende landen; Peru, Zuid-Korea, Frankrijk, Amerika, Polen, Argentinië, Japan, Iran etc. Er is zelfs een Duits meisje bij met wie ik International Business in Maastricht gestudeerd heb!! Niet alleen de nationaliteiten maar ook de academische achtergronden verschillen nogal. Er zijn mensen bij die industrieel ontwerpen hebben gestudeerd maar ook rechten, economie, sociologie, international relations en psychologie zijn van de partij. Dit draagt zeker bij tot de algehele chaos omdat er maar weinig mensen zijn die een gedegen achtergrond in cultuur theorie hebben, wat het hoofdvak van de master is. Voor mij zijn de twee vakken die ik volg, Cultural theory en Media and Communication, ook helemaal nieuw maar na drie weken begin ik er een beetje vat op te krijgen. De studie is wel meteen druk en vraagt erg veel tijd en inspanning maar het is interessant en dat is het belangrijkste.
En Londen is ook leuk. Ik woon achter het Tate Modern museum wat een half uurtje lopen van LSE af is maar ook van Trafelgar square of Covent garden. Zoals vandaag, ben ik lekker door de stad gaan banjeren en zonder kaart mijn neus achterna gegaan.
Er is ook zo veel te doen, de musea zijn gratis, overal is straat muziek, theater of een combinatie daarvan of iets wat daar voor door moet gaan. Er zijn ook leuke markten waar alleen al de gigantische verscheidenheid aan mensen het de moeite waard maakt om er naar toe te gaan. Vaak loop ik ’s avonds langs de Thames naar London bridge langs allerlei leuke restaurantjes of eet ik met alle Nederlanders of UCM’ers die ook in Londen/LSE studeren.

Ik ga nu Joeri ophalen, die een verdieping lager huist en dan gaan we met de andere UCM studenten nog wat drinken in de bar van het Tate. Morgen ga ik met een Palestijns meisje mee naar Hyde park om naar een pro-Palestijnse betoging te gaan. Een ding is zeker, saai zal het hier niet worden.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.