5-sterren treatment voor een prikkie? Regel het zo image
Vellah

5-sterren treatment voor een prikkie? Regel het zo

In wereldsteden is aan super-de-luxe hotels geen gebrek – oliesjeiks en Russische oligarchen moeten immers ook ergens slapen. Zo begeef jij je voor een prikkie onder hun gelederen.

Aan de hand van een Londens voorbeeld leggen we je uit hoe je je stedentrip zo goedkoop of duur kunt maken als je zelf wilt, zónder in te leveren op luxe. Want hoewel de Britse metropool behoorlijk posh kan zijn, zijn er genoeg creatieve oplossingen voor een kleinere beurs. Dit noemen we luxe for less. Heb jij bijvoorbeeld altijd al eens de sfeer willen proeven van een peperduur vijfsterrenhotel? Zo doe je het on a budget.


Super-de-luxe

The Lainsborough, in de buurt van Hyde Park in Londen, is een klasse apart, want het is het enige hotel in de Britse hoofdstad dat elke gast 24/7 een privébutler ter beschikking stelt. Wil je toch even de benen strekken en je vijfsterrenoptrekje verlaten (ga voor dat hemelbed en je eigen foyer in een Premier of Executive Room), dan wacht het inpandige Michelin-restaurant Céleste op je hongerige maag. Vanaf circa € 800 per nacht. Slik ...


Luxe for less

Altijd al eens van een überchic hotel willen genieten? Ga op de (high) tea! (Foto: The Dorchester)

Geen budget om in een vijfsterrenhotel te overnachten? Geen probleem! Om iets van de decadentie van deze tempels te proeven kun je ook een middagje aan de high tea. Laveer je, uitgedost in je zondagskloffie, tussen de voor de deur geparkeerde Royces en Lamborghini’s naar binnen en schuif aan tafel aan voor slechts € 50-60. Alle luxe hotels proberen elkaar de loef af te steken voor de titel ‘beste high tea van de stad’. De Lanesborough is trots op de scones en andere taartjes die door de huispatissier worden gemaakt, terwijl The Ritz met zijn opulente palmentuin uit het begin van de twintigste eeuw kan bogen op de spec­taculairste setting. Ook de locaties van The Dorchester en The Savoy mogen er zijn. 


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!